Dücane Cündioğlu dinsizliğini ilan etti

Bu fakîrin 5 sene önce: “Deist desen mahkemeye verir!” diye paylaştığım Dücane Cündioğlu şimdi artık kâfir desen de herhâlde mahkemeye vermez!

Evvelce: “Dîn akla uyması lâzım” dediği için kendisine reddiye yaptığım ve insanları meâlini okumamaları için uyardığım Dücane Cündioğlu şimdi çıkmış: “Kur’ân’ı bir lamba olarak gördüm, nereye tutarsam aydınlatır sanıyordum, nereye tutarsam orası karardı! Ömrüm inanmış bir adam olarak geçti. Eskiden inandıklarıma artık inanamıyorum! Bazen: ‘ben bunlara yıllarca nasıl inandım ve başımın üstünde taşıdım’ diyor insan…” lafları söylüyor.

Bu işin böyle olacağı öncesinden belliydi. Zîrâ kim dîni aklıyla kıyâs etmeye başlarsa, felsefeye bulaşırsa ekseriyetle netîcede îmândan mahrûm olmaktadır.

Bu, târîh boyunca böyle olmuştur. Onun için düzgün bir inançla dînimize bağlı olan kardeşlerimizi, özellikle gençlerimizi dînî meseleleri felsefe kâideleriyle ve mantık kurallarıyla incelemekten uzak durmaları husûsunda uyarıyorum!

Me’alesef Alî Hayder Efendi Hazretleri’mizin: “İlim esbâb-ı tuğyândandır.” sözü bir kişi hakkında daha sâdık oldu. “Allâh-u Teâlâ’nın marifet denizinde günahların hiçbir önemi yoktur ama i’tikâtta müsâmaha yoktur” hükm-ü şerîfi mûcibince Allâh-u Teâlâ ıslâh eylesin, hidâyet eylesin, yeniden İslâm’a dönmelerini nasîb eylesin. Âmîn!

Cübbeli Ahmet Hocaefendi

PAYLAŞ

YORUM YAZIN