Katiller serbest Yusuf Ziya Gümüşel Hocaya zulüm

KADEM gibi kadın derneklerinin katkılarıyla ve destekleriyle zulüm….

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Ekim 2023’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozdu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılı için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi. Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiğini kaydetti.

Yusuf Hoca bu bağlamda 18 yıl hapse, Kadir İstekli 36 yıl hapse mahkum edildi. Anneye de tutuklanma kararı çıkartıldı.

Kızı tamamen kendi iradesi ve isteği ile evlendi. Ayrıca çok mutluydu. Mahkeme bu süreçte bütün olumlu talepleri reddetti. Adeta böyle karar vermek için diretti.

Yazıklar olsun. Hukuk diye bir şey yoktu zaten böylece daha iyi görmüş olduk.

PAYLAŞ

1 YORUM

  1. Avatar
    ŞAMİL ÇEÇEN DAĞLI

    Sosyal medya da Tweetler atılsın, farkındalık için ehli sünnet sivil toplum kurumları, dernekler vakıflar İstanbul Ankara başta olmak üzere diğer büyük şehirler de eylem ve yürüyüşler yapılsın bu duruma cübbeli hocamız ve diğer büyük hocalarımız ve değerli site yönetimi siz öncülük edin ön ayak olun lütfen

YORUM YAZIN