Parti, siyaset işlerinden uzak durun, huzur bulun!

   Mubarek Ramazan ayı Peygamberimizin ve sahabelerin yaşantısında ibadet ayıdır. Allah’ın yardımının, rahmetinin, bereketinin yağdığı bu ayı ganimet olarak bilirler ve hiç vakit israf etmezlerdi.

   Bizler ise en çok ve kolay israf ettiğimiz vakit sermayemizi Ramazan’da da heba etmekten geri durmuyoruz. Bu husus şuursuzluk ve maneviyatsızlığımızdan kaynaklanıyor.

YALAN, DOLAN, KARALAMA, İFTİRA DÖNEMİ AÇILDI

   Seçim sürecinin de bu mubarek aya denk getirilmesiyle birlikte heba edilen sadece vakit olmayıp işin içine maleyani dediğimiz boş muhabbetler, kısır çekişmeler, iftira ve yalan da girmiş oluyor.

   Çay ocağında oturmuş oruçlu olduğu için midesini muhafaza eden vatandaş, parti çekişmeleriyle dilini muhafaza edemiyor. Tartışmalar kimi zaman yalan, iftira boyutuna vardığı için tutulan oruçtan da kişiye açlıktan başka bir şey kalmıyor.

   İki kişi bir araya gelince şu parti şuna geçmiş, şu aday şöyle yapmış, şunlar bunlarla beraber hareket ediyormuş… gibi dünya ve ahirete faydası olmayan lakırdılarla kalp dünyasına karanlık pompalıyor.

   Boş konuşmalarda maneviyat köreliyor, tartışmalarda kalpler tamiri mümkün olmayan hasarlar alıyor.

   Tavsiyemiz,

   Şu mubarek günlerde gönül huzurunu bozan parti, pırtı muhabbetlerinden olabildiğince uzak durunuz. Bu mubarek ayda bir paha biçilemeyen saniyelerin ve dakikaların bir daha elimize geçmeyeceğinin farkında olunuz. Kendinizi samimiyetle Allah’a yöneltiniz. Nafile ibadetlere, zikirlere ve salavatlara ağırlık veriniz.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler