Yeni Akit Gazetesinde yoldan sapmış bir yazar Şaban Şimşek

“Bütün Hadis kitapları toplanmalı ve…” başlığı atarak “yakılmalı” kısmını zihinlere bırakan sözde köşe yazarı cahilane bir şekilde hadis-i şeriflere saldırdı.

    Hadis usulünden hangi eseri/eserleri okudun, Hangi hadis alimine müracaat ettin? Hadis ilminde ihtisasın nedir?
   Biliyoruzk i bu soruların cevabı -0- sıfır düzeyinde olacaktır. Yani “hiçbiri”
   O halde nasıl kalkıp da sağdan soldan duyma kopyala yapıştır usulü bilgileri akılla yorumlayarak hadis-i şeriflere karşı çıkılıyor?
   İşte bu CEHALETİN bir ürünüdür.
   Şu hadis üzerinden hadis-i şeriflere saldırmış: “Her kim kertenkeleyi ilk vuruşta öldürürse ona yüz sevap vardır. Kim onu ikinci vuruşta öldürürse, ona birinciden aşağı olmamak üzere sevap vardır. Kim üçüncü vuruşta öldürürse ona da ikinciden aşağı olmamak üzere sevap vardır.” (Müslim, 2240/147; Tirmizi,1511; Ebu Davud, 5263; İbn-i Mace 3229)
   Ve şöyle diyor: Şimdi, bu (sözde) Hadis(!) üsttekilerle ya da Kur’an’ın genel hükümleriyle nasıl bağdaştırılabilir?..  Bununla “Haksız yere bir serçeyi öldürenden Allah Kıyamet Günü’nde hesap soracaktır” (Darimi, 2/11) Hadisini nasıl yan yana koyabiliriz?
CAHİLLİK BAŞA BELA, AKILDA MI YOK?
   Halbuki hadis-i şerifte kastedilen kertenkele Arapların yaşam ortamı ve aynı ortamlarda bulunanlar için zararlı olabilecek kertenkelelerdir ve ACI ÇEKMEMESİ için tek vuruşta öldürmesi tavsiye edilmiştir. Yani burada hayvanın imhasında bile hayvana bir şefkat vardır.
    Ama “akıl” ile yaklaştıklarını zannederken bile akıldan uzaklaşıyorlar. Bilmedikleri için de cahilliklerini sergiliyorlar.
   Cevap vermeye gerek duymuyoruz…
    Yeni Akit Gazetesi böyle kişileri barındırmakla veya ikaz etmemekle itikadi yönden şaibeli bir gazete konumuna düşüyor. Gazete yetkililerine duyurulur.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ