FETÖ'cülerin şifresi çözüldü

FETÖ'CÜLERİN ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜFetullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişimini öne çekme nedenleri ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, istihbarat birimleri silahlı kuvvetler ve kamuda yuvalanmış FETÖ’cülerin kendi aralarında kullandıkları kriptolu yazışma sistemini çözdü. Tespit edilen FETÖ’cü subaylar Yüksek Askeri Şura’da ihraç edilmek üzere Milli Savunma Bakanlığı’na bildirildi.. Tasfiye olacaklarını anlayan örgüt üyeleri darbe girişimini YAŞ öncesine çekti..
15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki sır perdesi her geçen gün biraz daha aralanıyor..
1973 yılından itibaren istihbarat teşkilatı gibi yapılanan Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, akıllı telefonlar üzerinden özel olarak kullandıkları şifreleme sistemi çözüldü.
Örgütün özellikle hükümeti devirmeye hedefleyen 17-25 Aralık yargı darbesi girişimi sonrası deşifre olmamak için şifreli mesajlaşma yöntemini kullandığı belirlendi.
Kasım 2014 itibariyle FETÖ üyeleri hem Android hem de iOS tabanlı cihazlarda çalışan “By Lock” isimli uygulama ile mesajlaşmaya başladı.
FETÖ’nün gizli iletişim ağı olarak kullandığı “By Lock” istihbarat birimlerince tespit edildi..
Kriptolu yazışmalar kısmi olarak çözülebildi.
Mayıs 2016 itibariyle de “By Lock” uygulamasını kullanan FETÖ üyelerinin isimleri, bulundukları yerler ve telefon numaraları belirlendi.
Yazışmaların içerikleri tek tek ayıklanmaya başlandı.
İlk tespitlerde FETÖ’cü 600 rütbeli askerin Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızdığı ortaya çıkarıldı.
Bu askerlerin ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura toplantısında ihraç edilmesi için bilgiler darbe girişiminden 4 gün önce 11 Temmuz’da Milli Savunma Bakanlığı ile paylaşıldı.
Edinilen bilgilere göre, FETÖ’cü komutanlar deşifre olduklarını anladıkları için darbe girişimlerini şura toplantısı öncesine çekti.
Kriptolu yazışmalarda ayrıca kamu içine sızmış 40 bin FETÖ üyesi de isim isim belirlenmişti.
Başarısız darbe girişimi sonrası hızla yapılan nokta operasyonları, gözaltı ve soruşturmalara elde edilen bu bilgiler ışık tuttu.
Güvenlik kaynakları By Lock şifreleme sistemiyle ilgili çözümlemelerin sürdüğünü bildirdi.
.

PAYLAŞ
Etiketler