İslam Birliği çağrısı: Bu Fotoğraf anı olarak kalmasın!

İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından İstanbul’da düzenlenen 13. İslam Zirvesi’ne katılan Türkiye de dahil 57 ülke liderlerine “İslam Birliği” kurulmalı mesajı verildi.
Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği, Saadet Partisi, İHH Ankara Şubesi ve Memur-Sen üyeleri, İslam ülkelerinin isimlerinin olduğu tişörtler giyerek Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Avrupa Değil, İslam Birliği” şeklinde sloganlar atıldı. Daha sonra Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan konuşmalarda, temeli 1969 yılında atılan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluş amacı hatırlatıldı.
BULUT: İSLAM DÜNYASININ BÜYÜK BİR BUHRANI İÇİNDE
Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, “İslam dünyasının büyük bir buhranı içinde olduğundan dolayı İslam İşbirliği Teşkilatı’na tarihi bir sorumluluk içinde görevi icra etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Bölgemizde ve coğrafyamızda savaşın bitmesi ve huzurun gelmesi için İslam İşbirliği Teşkilatı inisiyatif alması gerekir. Bu, liderlerine ağır ve tarihi bir görev yüklemektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı bilindiği gibi ana görevi ve varlık sebebi Kudüs’ü kurtarmaktır. Ve bugün Kudüs mahzundur. İslam İşbirliği Teşkilatı’na kuruluş amacını hatırlatıyor ve Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturup akan kanı durdurmaya davet ediyoruz”
AYDIN: İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI NEREDEYSE MİSYONUNU KAYBETTİ
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Bir bütün olarak insanlık ve özellikle İslam alemi kışı yaşamaktadır. Ne zaman İslam coğrafyaları, mazlum coğrafyaları ilkbaharı yaşayacaklar. Bizim İslam ülkeleri arasında sarsılmaz, yıkılmaz köprüleri kurmaya ihtiyacımız var. Bizim on yıldızlı saraylara, dünyanın en yüksek kulelerine, burçlara ihtiyacımız yok. Bizim ülkelerimizde en yüksek normlarda hukuk uygulamalarına, adalete, örnek insan hakları uygulamalarına ihtiyacımız var. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluş amaç ve ilkeleri, insan haklarına ve kutsal değerlerin korunmasına dayanmakta. Ne yazık ki bugün, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın çoğu üye ülkesi, Batı’da ortaya çıkan ve sadece kan, gözyaşı ve ıstırap getiren düşünce akımlarına teslim olmuş durumdalar. Hal böyle olunca İslam İşbirliği Teşkilatı neredeyse misyonunu kaybetmiş gibi gözükmekte.”
Memur-Sen İstanbul Şube Başkanı Durali Baki de, “İslam dünyasında akan kanın durması için İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aktif rol oynaması gerekiyor” diyerek İslam İşbirliği Teşkilatı’nı kuruluş misyonunu hatırlamaya çağırdı.

PAYLAŞ
Etiketler