Rusya’nın IŞİD’i Vurduğu Falan Yok!

Rus ve Esad güçlerinin giderek artan saldırılarının kendilerini yıldırmayacağını kaydeden Bayırbucak Türkmenleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi, “Bir tane neferimiz kalmayana kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Rusya’nın IŞİD’i Vurduğu Falan Yok!

Hatay merkezli Suriye Türkmenleri ve Bayırbucak Türkmenleri Derneği’nin Genel Başkanı Mehmet Fettah Çiftçi, Suriye’de savaşan Türkmenler hakkında gazetemize bilgi verdi.
sonuna KADAR SAVAŞACAĞIZ
Kendisi de Bayırbucak Türkmeni olan Çiftçi, “37 bin kadar Türkmen kadın ve çocuk, Yayladağı’na geçiş yapmayı bekliyor. Türkmen erkekler, kadınları ve çocukları Türkiye sınırındaki çadır kente bırakıp savaşmak için geri dönüyor. Bir tane neferimiz kalmayana kadar sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
IŞİD’İ VURDUĞU YOK
Rusya’nın ‘IŞİD’i vuruyoruz’ açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Çiftçi, “O bölgede IŞİD diye bir şey yok. IŞİD’i vurmuyor. Rusya’nın tek vurduğu bölge Türkmen bölgesidir. Rusya’nın, Türkmen bölgesini vurmasındaki tek amacı petrol kaynaklarıdır. Putin’in ve Esed’in tek amacı Türkmen bölgesini ele geçirip petrol kaynaklarına sahip olmaktır. Bu kadar basit” şeklinde konuştu.
MÜHİMMAT SIKINTIMIZ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ndan istekleri olduğunu belirten Başkan Çiftçi, “Türk devletinden tek beklentimiz şu; Suriye’deki Türkmen bölgesinde savaşan soydaşlarımıza silah gönderilmesini istiyoruz. En büyük sıkıntımız bu. Onlar havadan bombalıyor. Bunları vuracak silahımız yok. Karada da mühimmat eksikliğimiz var” ifadelerini kullandı.
Vahdet

PAYLAŞ
Etiketler