İhlas gurubunun Mektubata ekleme ile yaptığı yanlış yönlendirme

   Değerli kardeşlerimiz, İhlas gurubu olarak bilinen ve merhum Hüseyin Hilmi Işıklar’ın önderliğini yaptığı cemaatin itikat olarak çok sağlam olduğunu biliyoruz. Çok güzel hizmetleri de mevcut. Ancak bazı fiili ve ameli noktada sıkıntılar yaşandığı da bir gerçek.
   Saadeti Ebediye kitabında tesettüre dair yanlış fetvalar var. Ve kaza namazı hususunda Ümmete muhalefet ederek Hanefilerde olmayan bir üslubu onlara dayatıyorlar. Özellikle Osman Ünlü Hocaefendi aracılığı ile radyo ve Tv’den yıllarca vakit namazlarının sünnetlerinin yerine kaza kılınmasını telkin ediyorlar.
   Bu yanlışı İmam-ı Rabbani Hazretlerinin Mektubat’ına yaptıkları tercümeye de parantez içinde eklemişler. İmam-ı Rabbani Hazretlerinin yoluna initsaplı olmamız hasebiyle bu yanlışın gündeme getirilmesini üzerimize bir hak olarak gördük.

   Görüldüğü gibi yapılan ekleme amacı aşıyor. İmam-ı Rabbani hazretleri (Kuddise Sirrahu) elbette nafile ve farzın ayırımını yapıyor ama hiçbir yerde sünneti bırakın da kaza kılın demiyor. Çünkü çoğu kere boş zamanın değerlendirilmesine vurgu yapıyor. Derinlemesine cevap aşağıdaki linkte mevcut.
   Yayın organlarından Dinimizislam.com sitemizde yayınlanan neden vaktin sünneti yerine kaza kılınmaz yazısına (BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ) cevap niteliğinde uzunca karışık bir yazı ile karşılık vermiş ve iddialarını desteklemeye çalışmışlardı. Biz de cevap vermiştik BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler