İslami rüya tabileri -I- harfi

IHLAMUR
Rüyada görülen ıhlamur, iyi iş ve rahat ömür anlamındadır.
Ihlamur ağacının gölgesinde oturmak, hayırlı haberler almaya ve güzel duygularla donanmaya işarettir.
Ihlamur ağacının doğasında olan veya onda görülen her türlü iye halin yorumu güzeldir.
Ihlamur ağacının kırılması, işlerin bozulmasına veya ters gitmesine yorulur. Ihlamur ağacından inmenin yorumu da böyledir.
Rüyada ıhlamur kaynatmak, sağlığın yerinde olmasına veya hastanın iyileşmesine işarettir.

ILICA
Rüyada ılıca (kaplıca) görmek, bozulan sağlığınızın düzeleceğine; bir rivayete göre de, bir çocuğunuzun olacağına delalet eder. Ilıcada yıkandığınızı görmek, günahlarınızın tövbenizle affedileceğine; ibadetinize devam etmeniz gerektiğine, bir rivayete göre de bundan sonra işlerinizin yolunda gideceğine delalet eder.
ILIK HAVA
Rüyada ılık bir havada gezinti içinde olduğunuzu ve rahat bir nefes aldığınızı görmek, işinizde ve evinizde huzur içinde bulunduğunuza, bütün dert ve kaygılarınızdan uzak yaşadığınıza işarettir.
IRGAT
Rüyada ırgat gibi çalıştığınızı görmek, büyük bir sıkıntı içinde bulunduğunuza işarettir. Bir binada veya tarlada çalışan bir ırgat görmek, bir felaketin üzerinizde dolaştığına; su gibi herhangi bir ikramda bulunduğunu görmek yakında refaha çıkacağına ve sevineceğine delildir.
Rüyada evinizde veya tarlanızda, yahut bahçenizde ırgat çalıştırdığınızı veya bir yerde kendinizin çalıştığını görmek, yakında kendi başınıza bir iş kuracağınıza, bir tanıdık vasıtasıyla bir şirket veya kuruma girerek orada oldukça önemli bir görev alacağınıza, maddi durumunuzun oldukça iyi bir hale geleceğine işarettir.

IRK
Rüyada başka bir ırktan bir kimse ile konuştuğunu gören, çok geçmeden deniz aşırı bir seyahata çıkacak demektir.

IRMAK
Rüyada ırmak görmenin yorumu, ırmağın ve kişinin hallerine göre farklılık gösterir.
Irmağın suyu temiz ve berrak olursa, iyilik ve güzellik ifade eder.
Suyu bulanık ise, kedere ve aynı zamanda kuvvete işarettir.
Irmaktan geçmek veya atlamak, sıkıntı ve engellerin aşılmasına yorulur. Irmağa düştüğünü görmek, tehlikeye düşmeye; çabalayıp çıkmak ise tehlikeden kurtulmaya yorulur.
Rüyada ırmağa girmek, büyük zatlarla bir araya gelmeye işarettir.

IRMAK TAŞI
Rüyada çay ve ırmak taşını görmek, rüya sahibinin meşguliyet ve bahtsızlığına işarettir. Bu gibi taşların üzerinde çıplak ayakla yürüdüğünü görmek, aklı selim ve mücadeleci biri olmayı ifade eder.
ISIRGAN OTU
Rüyada ısırgan otu görmek, cazibesine kapılacağınız, halbuki hiçbir sanatı ve saygınlığı olmayan, hafif bir kimseyi ifade eder.
İbn-i Sirin’e göre; rüyada ısırgan otu görmek, talihsizliğe ve başarısızlığa delalet eder, ama çalışmakla bu kötü yorumların önüne geçilmesi de mümkün bulunmaktadır. Isırgan yemek ise genellikle kötü bir habere işarettir.
Bazılarına göre; rüyada ısırgan otu görmek, dostça başladığınız bir ilişkiden çok kötü davranışlarla, üzgün ve acılı ayrılacağınıza işarettir. Isırgan görmek bazı yorumculara göre de, aile hayatınızda sizi üzecek bazı olayların geçeceğine tabir olunur.
ISIRMAK
Rüyada diş ile ısırmak hiledir. Bazı yorumcular kin ve düşmanlıktır, derler. Bazıları da ısırmak gerek insan ve gerek hayvan olsun ısırılan şeyi aşırı derecede sevmeye yorumlanır, derler. Isırmak, mihnet ve meşakkate de yorulur.
Bir kimse rüyada etini ısırsa ve koparıp atsa, o kimse fitne çıkaran birisidir.
Bir kimse rüyada bir insanın parmak uçlarınıısırdığını görse, o insan sinirli ve kinlidir.
Rüyada kendi parmaklarınıısırdığını gören kimse ise, pişman olur.
Isırılan yerden kan çıkması günah içerisinde zahmet çekmeye işarettir. Isırmak,
fazla sinirlenmeye de yorumlanır.
Rüyada bir insanıısırdığını gören kimse, ömrü ferah içinde geçer. Ancak o kimsenin göz veya kalbi ağrır.
ISITMAK
Rüyada bir yemeği veya bir suyu ısıttığınızı görmek, yapacağınız ticari bir iş için araya koyduğunuz kimselerin size yardımdan çok zararı dokunduğuna ve getirilip götürülen sözlere fazla önem vermeyip işi kendinizin ele almanızın faydalı olacağına işarettir.
ISKARMOZ
Rüyada ıskarmoz görmek, aşkta olumlu sonuçlara ulaşmak için yapılacak teşebbüslerin habercisi olarak yorumlanır.
ISKAT
Rüyada ölü ıskatcısı görmek ve onlara ıskat dağıtmak hayra yorumlanmaz. Iskat aile içinde dargınlıkların olduğuna ve aile bireylerine daha olumlu davranmanın gereğine; ıskat parası aldığını görmek ise dargın kimselerle barışacağına delalet eder.
ISLAH EVİ
Rüyada bir ıslah evinde bulunduğunu görmek, bazı bozuk işlerin düzeltilmesi gerektiğine delalet eder. Rüyada bir ıslah evinden bir çocuk aldığınızı ve oraya bir çocuğu ziyarete gittiğinizi görmek, emrinizde size itaat etmeyen dikkafalı bazı kimselerin bulunduğuna veya evinizde size baş kaldıran bazı kimselerin bulunduğuna ve bu yüzden çok üzüleceğinize işarettir.
ISLAKLIK
Rüyada ıslaklık, bol kazanca işarettir. Rüyasında ıslak bir şeyi tutmak, yakın bir gelecekte bir mirasa konacağına; ıslak olan şey maden ise, kazancının artacağına; bez veya dokuma gibi bir şey ise, emlakından eline bir hayli para veya mal veya ürün geçeceğine delalet eder.
ISLANMAK
İster yağmurdan, ister sudan olsun sırılsıklam ıslanmak büyük bir kısmete delalet eder. Duş altına girerek ıslandığını görmek, girdiği herhangi bir işinden bol para kazanacağına; bir sel içine veya bir çukurda biriken bir suya düşerek ıslanmak, para yüzünden bir ortağı ile veya ev halkı ile aralarında tartışma çıkacağına; denize veya göle veyahut bir nehire girerek ıslandığını görmek, büyük bir mirasa konacağına işarettir.
ISLIK ÇALMAK
Rüyada ıslık çalan kimse, müşriklerin ahlakıyla ahlaklanır. Alkışlamanın yorumu da böyledir. Bazen de rüyada ıslık çalmak, sararmayı gerektiren hastalığa yahut yoksulların işsiz kalmasına yorumlanır. Çünkü bu, halkın uğursuz gördüğü şeylerdendir.

ISPANAK
Rüy ada ıspanak görmek gam ile, bir rivaye göre, hasta için şifa ile tabir olunur.
Ispanak aldığını veya pişmiş olarak yediğini gören kedere düçar olur. Eğer rüya sahibi hasta ise şifa bulur.
Bazılarına göre: Rüyada ıspanak görmek sağlıkla yorumlanır. Rüyasında ıspanak yemeği yediğini gören, hasta ise iyileşir, borcu varsa borcunu öder, eşi hamile ise bir çocuğu olur. Çarşıdan yeşil ıspanak aldığını gören murada erer.
ISSIZ YER
Rüyada ıssız bir yer görmek, rüya sahibinin ailesinin katıksız kalmasına yorumlanır. Bazen de bu rüya, üzüntü, keder ve sıkıntıdır.
ISTAKOZ
Rüyada görülen ıstakoz şansa ve talihe yorumlanır. Bir lokantada ıstakoz yediğini gören, giriştiği herhangi bir işte başarılı olur. Bir balıkçıdan ıstakoz aldığını gören, bol para kazanır.
ISTAMPA
Rüyada bir ıstampaya mühür basarak bir şeyi mühürlediğinizi görmek, sizin hareketlerinizi veya yaptığınız malları taklit eden kimselerin bulunduğuna işarettir.
IŞIK
Rüyada ışık görmek iyidir. Güneş ışığı, refah; ateş ışığı, acele haber veya sürpriz; şimşek ışığı, ümid edilmeyen yerden iyi haber veya iyi şans; kırmızı ışık, samimiyet; lamba ışığı, umut; şafak ışığı, başarı; meşale ışığı; dindarlık;
bey az ışık ise zihin açıklığı anlamındadır.
IŞILDAK
Bir vapur veya bir savaş sahasında kullanılan ışıldak görmek, gelecekte sizi çok iyi günlerin beklediğine, ümitlerinizin birer birer hakikat olacaklarına, projelerinizin tahakkuk edeceğine işarettir.
ITIR
Rüyada ıtır görmek, bütün üzüntülerden kurtulmaya, sağlıklı ve bol geçimli günlere, iyi bir aile ortamına delalet eder.
IZGARA
Rüyada ızgara görmek, kocasının malının ziyanına önem vermeyen kadın veya hizmetçi ile tabir olunur. Izgara ile bir şey pişirdiğini görmek, karısı veya hizmetçisi yüzünden efendisinin cebinden para çıkacağına işarettir.

PAYLAŞ