İmanı tehlikeye sokan karikatürler

   Şunu iyice anlayalım ki, İslam karikatür malzemesi değildir. Ve şu üç husus insanı dinden çıkarır: 1- İslam ile ilgili herhangi bir şey ile alay etmek 2- Hafife almak 3- İnkar Etmek
   “Bunlar sadece karikatür” deyip geçilemez. Gülmek bile insanın imanına zarar verir.

   Mesela aşağıdaki karikatürlerde ahiret, cennet ve cehennem ile alay ediliyor. Cehennem azabı tahfif edilerek alaya alınıyor.

  Cehennemlikler «su» diye yalvarinca kendilerine yüzleri kavuran katran gibi bir sivi verilir. O ne fena bir içecek ve orasi ne kötü bir yerdir» (Kehf Sûre-i celilesi; 29)
   Bir hadisi şerifinde Resulüllah efendimiz: Cehennem kayalarindan biri dünya daglarindan birinin tepesine düsse, dag eriyerek kül olur. Her cehennemligin yaninda böyle bir cehennem tasi ile bir seytan bulunur» buyurmustur.
Sen cehennemin hararetini 500 yıllık mesafeden bir al da bakalım her yer Trabzon oluyor mu sana.
   Bu karikatür din ile alay ediyor ama bir gerçeği de ortaya koyuyor aslında. Bazı Trabzonlular bu işi o kadar ileriye götürmüşlerdir ki, adam Ka’beyi arkasına alarak resim çekilmiş. Resim çekilirken elinde bir pankart var ve “bize her yer Trabzon” yazıyor. Adam en kutsal beldenin değerini hafife alıyor ve Trabzon ile kıyaslıyor. Bu da imana zarar verir Allah muhafaza. Trabzon’lu kardeşlerimiz buna dikkat etsinler.
   Yukarıdaki karikatürde de “amel defterleri” ele alınıyor. Allahu Teala’nın adaleti ile alay ediliyor.

   Bunlar gibi daha nicesi özellikle internet ortamında dolaşıyor. Belki siz de şuursuzca gülüp tebessüm ediyorsunuz.
   Bu tip karikatürlerin son günlerde ciddi haber sitelerinde bile gösterildiğine şahit oluyoruz.
    İnsanların ahiret gibi dehşete düşeceği bir günü gözlerde küçültmek amacı taşıyan ve çizerlerinin din düşmanlığını yansıtan bu tip karikatürlere dikkat edelim.
    İnsanları bu konularda bilinçlendirelim….
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ