Kur'an-ı Mecid Tefsirli Meali artık internette

   Mahmud Efendi Hazretlerimizin riyasetinde yazılan Kur’an-ı Mecid Tefsirli Mealine artık internetten ulaşılabiliyor.
   Bazı kardeşlerimiz yazdıkları mesajlarda “bunda sizin de payınız var” diyor. Evet, bir nebze öyle oldu. Biraz gürültü çıktı ama olsun, netice hasıl olmuştur elhamdülillah.
   Marifet Derneği de (Allahu Teala hayır ile mükafatlandırsın) güzel bir çalışma yapmış ve İnternet ortamına aktarmış. Bize de büyük bir mutlulukla takipcilerimize duyurmak düşüyor.

NEDEN BU MEAL

   Değerli kardeşler! Bu gün bir takım hoca kılıklı sefihler, üzerine basa basa “Kur’an, Kur’an” diyorlar. “Kur’anî hayat” ve “Kurani İslam” diyorlar. Ancak bunlar aynı zamanda Resulüllah Efendimizi ve ashabını dinde etkisiz kılan din düşmanları.
   Onlara göre Peygamberimizin hadisi şerifi, tutum ve davranışları, eshabın kanaati hiç bir önem ifade etmiyor. Yani Peygamberimiz Kur’an-ı Kerimi getirmiş işi bitmiştir. Onlara göre Peygamber Kur’an’ı açıklayamaz, tefsir edemez.
    Ama kendileri çok rahat bir şekilde açıklarlar, tefsir ederler…
   Yani anlayacağınız onlar Kur’an derken Allahu Teala’nın ifadesine değil, kendilerinin Kur’an’dan anladıkları şeye çağırırlar.
   “Ben uydurulan değil indirilen dine tabiyim” derken dinin açıklama görevinin kendilerine verildiği edasında olan bu gafiller Kur’an-ı Kerimi kendi heva ve heveslerine göre yorumlarlar.

BU MEAL İSE

   Kur’an-ı Mecid Tefsirli Meal’inde ise ayetin tefsirini yaparken nüzul sebebi, Peygamberimizin beyanı, tutum ve davranışları, yeri geldiğinde ashab-ı Kiram efendilerimizin beyanları doğrultusunda Allahu Teala’nın kullarına beyan etmek istediği şeye en yakın manayı verebilmek amaçlanmıştır.
   Rabbimiz istifade edebilmeyi nasip eylesin.
   İnşaAllah bununla yetinilmesin, android, ios programı yapılsın, Pc programı haline getirilsin, E-book yapılsın vs. çeşitli ortamlarda çoğaltılarak ümmetin istifadesine sunulsun.
   KUR’AN-I MECİD TEFSİRLİ MEAL’İNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN
   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ