Kurtlar Vadisi dizisinde sarık çarpıtması

   Kurtlar Vadisi adlı dizinin 02.10.2014 tarihli bölümünde sanaryoya konu olan Işid’i yansıtırken bir çarpıtma yaptı. İslam aleminin Peygamber Efendimizin sünneti olarak taktığı beyaz sarığı, Işid ile hiç alakası olmadı halde Işid elemanlarının bir kisvesiymiş gibi gösterdi.
   Bunda ne mi var?
   Işid siyah bayraklı, kara kisveli ve kisvelerinden daha kara kalpli, kara başlıklar ile gezen elemanlardan oluşuyor. Yani onların tarzı bu.
   Hiçbir görüntü ve videolarında beyaz sarığı görme imkanınız yok.
   Peygamberimizin güzel sünnetlerinden biri olan beyaz sarığı ise dünyada bir çok Müslüman ülke halkı ve bu gün Türkiye’de özellikle sünneti yaşamak isteyen Müslümanlar takıyor.
   Sarık saranların, bu sünneti ihya edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.
   Dizide ise beyaz sarık, hiç alakası olmadığı halde Işid elemanlarına ait bir kisveymiş gibi gösteriliyor.
   Sizce Aydın Doğan’ın kanalında yayınlanan bir dizide bu tür şeyler sadece gözden kaçan bir ayrıntı mı?
   Elbette hayır!
   Şimdi karşımızda İslam örtüsüne bürünmüş caniler ordusu var ya! Herkes de bunların çoğu cahil aşırılardan oluşan yamyamlar ordusu olduğunu kabul ediyor ya!
   O zaman ne yapsınlar?
   Hazır bunları gündeme getiriyorken Sunni İslam ve gerçek Müslümanlar ile alakalandırsınlar ve İslami kisveye karşı bir ön yargı oluştursunlar.
   Bunların en alâlarını yeşilçam sinemalarında görmedik mi?
   Çok geriye gitmeyelim, paralellerin televizyonu da aynı şeyi yapmadı mı?
   Çektiği dizilerde provokatörler nedense hep sarıklı ve cübbeliler oluyordu. Kurtarıcılar ise daha çok “F tipi” giyimli kuşamlı şahıslar oluyordu.

NECATİ ŞAŞMAZ’DA GİYMİŞTİ!

   Dizide Işid ile alakalandırılan halbuki alakası olmayan sarığı dizinin baş oyuncusu Necati Şaşmaz’da bir umre ziyaretinde giymişti…
https://jysaya.bay.livefilestore.com/y1pXGckwo13MDB9YHNzK803hkYHTOYwoQ4GBNEiZWeF8g5aKQ8EKmUH1qSd-1M_IZF9wU0rcdwqtKPdJcRt4yJnBfnmzbjTUuTJ/sar%c4%b1k-sarik-sarklilar%20%281%29.jpg?psid=1
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ