İmam Hatipler Mezhepsiz hocaların tehdidi altında

   Değerli kardeşlerimiz, bildiğiniz gibi son dönemlerde İmam Hatip okullarına büyük bir genişlik getirildi. İmam Hatibin orta okulları dahi açıldı ve öğrencilerin 4. sınıftan sonra İmam Hatip orta okuluna gitmelerinin önü açıldı.
   Bu genişlik mi tehlikelere yol açtı yoksa tehlike bu genişlikten mi istifade ediyor bilemiyoruz ama büyük bir tehlike var.
   O tehlike de MEZHEPSİZ hocalar tehlikesidir.
   Daha önce bir İmam Hatipte, Hoca ile okuyan öğrencinin tartışmasından kısa bir bölüm aktarmıştık. Hoca: “Benim Mezhebim Kur’an” diyor ve mezhepleri kabul etmiyordu.
   Bu yayınımızın ardından Türkiye’nin her yerinden bize şikâyetler gelmeye başladı.
   Mesela bazı hocalar dersin konusu olmadığı, müfredatta yeri olmadığı halde durduk yere “Kur’an-ı Kerimin abdestsiz tutulabileceğini, Kur’an’ın ölüye fayda vermeyeceğini, şefaatin olmadığını” bu konuda hiçbir bilgisi olmayan çocuklara anlatmaya başlıyorlar. Çocukların içinden az çok ailesinden bilgi sahibi olanlar itiraz etse de yetersiz kaldığı ve karşı taraftaki bir “hoca” vasfı taşıdığı için mezhepsiz ve vehhabi zihniyetli hoca baskın çıkıyor ve çocukların kafasını karıştırıyor.
   Çocuk gelip babasına: “Hocamız böyle dedi” diye sorduğunda babası da ilim ile meşgul olmadığından çocuğuna cevap veremiyor ve çaresiz kalıyor.
   Dolayısıyla çocukların kafası karışıyor ve Ehli Sünnet yolundan sapmalarına sebep oluyor.

BİZ UYARIYORUZ!

   Biz yetkili makamları, özellikle Diyanet İşlerini ve Milli Eğitim Bakanlığını uyarıyoruz. Bu gibi meselelerde dikkat edilmesi gerekiyor. Yapılan bu çalışmaların “misyonerlik” faaliyetinden bir farkı yoktur. Böyle hocalara fırsat verilmesin. Ehli Sünnet inancımız bozulmasın. Çocuklarımız zehirlenmesin.
   Şayet çocuğunuzun okulunda böyle bir hoca ile karşılaşırsanız mutlaka okul müdürüne şikâyet edin. Netice alamazsanız İlçe Milli Eğitim’e müracaat edin. Müfredat dışı ders konusu ekleyip mezhepsizlik propagandası yapan bu hocaların peşini bırakmayın. Çocuklarınızı zehirlemelerine müsaade etmeyin..
www.ihvanlar.net
 

PAYLAŞ