Mustafa İslamoğlu’nun hutbe konusu: Mustafa İslamoğlu

   Daha sonraki bir yazımızda dile getireceğimiz çelişkilerden bir tanesini ayrı bir yazı olarak sizlere sunmayı uygun gördük.
   Mustafa İslamoğlu’na ve müritlerine(takipçilerine) baktığımız zaman bizlere şöyle bir tenkit yönelttiklerini görüyoruz:
   “Siz cemaatçilik yapıyorsunuz, cemaatimiz böyle cemaatimiz şöyle diyorsunuz. Ümmeti bölüyorsunuz, cemaatinizi öne çıkarıyorsunuz”

 Ancak ne gariptir ki bunu söyleyen bir gurubun başındaki hoca verdiği hutbede, cuma hutbesinde yarım saat kendisinden bahsediyor.
   Düşünebiliyor musunuz, “kendime çağırmıyorum, İslam’a çağırıyorum” diyen birisi yaptığı röportajlarda ve kanalına yaptırdığı belgesellerde devamlı kendi ilmi derecesini, tevazsunu, ve sözde ahlakını şişire şişire anlatıyor!

   Cemaatin karşısına çıkıp verdiği cuma hutbesinde kendinden bahsediyor. Kendini anlatıyor, kendisi ile alakalı soruları yanıtlıyor.
   Bunu nereye koyacaksınız sayın müdavimler?

   Siz hiç bizim cemaatimizin yoğun olduğu bir camide hutbe konusu olarak “İsmailağa Cemaati” veya “Mahmud Efendi” seçildiğini gördünüz mü?

   Evet, belirlenmiş bir mekanda ayrı yapılan sohbetlerde Efendi Hazretlerimizin Resulüllah’a benzeyen örnek ahlakı ve mücadelesi anlatılır ama bu sohbetlere zaten bunları duymak isteyenler gelir. Camiye toplanan cemaate hutbede bu konular işlenmez… İslami konular, ümmet meseleleri ele alınır.

   Bu şahıslar ise mutasavvıfları “cemaatcilikle” suçlayıp kendileri “şahısçılık” ve “benlik” yapmaktadırlar…

   Bunun takdirini de sizlere ve uyuyan takipçilerine bırakıyoruz…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ