Trt Haber’de alevi skandalı

   Trt haber kanalı alevilere şirin gözükebilmek adına skandallara imza atıyor.

   Son günlerde aleviliği; gündemde tutma, parlatma, Cami yanına bir mabed konumuyla cem evi inşa etmek suretiyle Türkiye’de “Ehli sünnete bir alternatif” haline getirme çabaları devam ediyor.

   Devlet kanalı Trt Haber de bu oyuna alet olanlar arasında. Alevilere yaranmak adına ekrana getirilen ancak İslam’da yeri olmayan sazlı sözlü, danslı cem evi ayinleri izleyenleri tedirgin ediyor.

   Trt Haber, ekrana getirdiği 15.12.2013 tarihli “Bu toprağın canları” isimli alevi programıyla da adetea bir skandala imza attı. Tunceli Alevileri’nin başkanı Ali Ekber Yurt, okuduğu sazlı ağıtta sahabelere lanet okudu, Trt Haber’de bunu ekrandan yayınladı…

EVLAD-I RESUL DERLER YOLUNDAN GİTMEZLER!
   “Resulüllah’ın evladı” diyerek Peygamberimizin torununa ve Ehli Beyte sözde sahip çıkmak adına laneti ağızlarından düşürmezler ama ne hikmet ise ne Resulülalh’ın, ne de evlatlarının yolundan gitmezler. Ne namaz vardır, ne oruç… Biz Kur’an-ı farklı yorumluyoruz diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışırlar.

   Senin yorumun, Hazreti Hüseyin, hazreti Ali’yi ve Pegamberimizi aşıyorsa sen yeni bir din icat etmişsin demektir. Çünkü onlar 5 vakit namazlarını mescitlerde kılar, Ramazan’da oruçlarını tutar, zekatı miktarınca verir, haclarını yapardı.

   O halde gelin ey aleviler! İslam’ın özüne dönün. Sizi batıl yollara çekmelerine izin vermeyin.

BİR ALEVİ NASIL HAKKI BULDU? -İZLE
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1levcBdVyVg?rel=0]

PAYLAŞ