Samanyolu Tv ötesiz insanlar dizisiyle çarpıtma peşinde

   Samanyolu Tv yeni bir dizi ile 28 Şubat döneminde yaşanan başörtüsü mağduriyetlerini konu alıyormuş. Dizinin adı ise Ötesiz insanlar imiş. 

   Stv, bu dizi ile kendince o dönemde yaşanan olayları, askeriyenin zulmünü ve başörtülülerin çektiği sıkıntıları senaryoya aktaracakmış…

ASKERİYEYE ÖVGÜLER YAĞDIRANLAR KİMLERDİ?

   Şimdi o mücadeleyi sahiplenip pirim yapmaya çalışanlar o dönemde kendi gemilerini kurtarma gayreti içine girmişlerdi. Ve nedense asker daha demokrat ilan ediliyor, başörtüsü ve İslami bir mücadele içerisine girişen merhum Erbakan Hoca aleyhine çeşitli beyanatlar verilerek yanlız bırakılıyor hatta düşmanların bile verilemeyeceği zarar veriliyordu. Yani o dönemde bu mücadleeyi verenlere sahip çıkmıyorlar aksine bir tekme de onlar vuruyorlardı.

   İşte o dönemden gazete başlıkları…

   Gazetelerin yanında televizyon kanallarında da zaten zor durumda kalan Refahyol hükumeti için ardı ardına açıklamalar yapılarak darbe üstüne darbe vuruluyor, askerlerin bile daha demokrat olduğu vurgulanarak darbeye örtülü destek veriliyordu.

   Şimdi kalkıp o dönemdeki köstek oldukları mücadeleyi sahiplenerek pirim yapmaya çalışmak ne kadar ahlakidir sizlerin insafınıza bırakıyoruz…

BAŞÖRTÜSÜNÜN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR!

   Yapılan dizide koyulan karakterlerin ve giyinme tarzlarının o günde mücadelesi verilen başörtü ve bu mücadeleyi veren başörtülüler ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. İşte size o mücadeleyi verenlerden bir kare:

   Dizide ise alakasız bir şekilde modaya uygun ve tesettürü yerine getirmeyen bir kapanma şekli izleyiciye aktarılıyor. Yani o dönemde savunulan tesettürün, dizide verilen şekliyle olduğu vurgusu izleyiciye dayatılıyor.

    Böylelikle izleyicinin beyninde “mücadelesi verilen başörtünün” kalıpları yeniden çiziliyor.

   Yani yaptıkları dizi ile hem o (yanlız bıraktıkları, destek vermedikleri)  mücadeleyi sahipleniyorlar, hem kendi guruplarını mazlum gösteriyorlar hem de Müslümanların zihninde “mücadelesi verilen” ancak alakası olmayan bir tesettür çerçevesi oluşturuyorlar.

    Ve her dizisinde olduğu gibi aşk, meşk ve İslam’da olmayan kadın erkek ilişkilerini “başörtüsü mücadelesi” ile aynı senaryoda izleyicinin hafızlarına işliyorlar.

BAŞÖRTÜSÜ MÜCADELESİNİ NEDEN KANALLARINDA VERMEDİLER?

   Bir başörtüsü mücadelesi vardı. Bu mücadelenin olduğu dönemde ve sonrasında neden kendi okullarında ve televizyonlarında başörtülü birini görmek imkansızdı hiç düşünmediniz mi? Öyle ya, bu özel bir kanal. Neden kadın spikerler hep açıktı? Neden başörtülü bir spiker veya sunucu göremiyordunuz? Engel neydi?

   Demek ki birileri hep rüzgara göre dönüyor ve kendi gemisini kurtarmanın derdine düşüyor ama zamanı gelince de çekilen çileyi kendisine mâl edebiliyor.

   Bizim milletimiz de maalesef yutuyor…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ