Zalim Filipin yerle bir oldu darısı Amerika ve İsrail’in başına

   Değerli kardeşlerimiz, evet dünyanın bir yerinde doğal bir afet meydana geldiği zaman insan olarak vicdanen rahatsız oluyor, felaketi yaşayan insnalara acıyoruz. Ancak bazı felaketlerin, Rabbimizin lütfu olacağını hiç düşünmüyoruz.

   Mesela yıllardır Moro Müslümanları’na zulmeden Filipin’in yerle bir olması büyük bir nimettir aslında. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz çok sıkıntılar çekiyorlardı. Felaket onları hafif sarssa da Filipin belasından uzun bir müddet uzak tutacağa benziyor.

FİLİPİN’LERİN MORO ZULMÜ
   Filipinler Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren çatışmalar yıllardan beri devam ediyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlanan Moro Müslümanları, 1970’lerde başlayan bağımsızlık mücadelelerini halen sürdürüyorlar. Bağımsızlık mücadelesinde BEŞYÜZBİN kişi hayatını kaybederken birçok kişi de göç etmek zorunda kaldı.  Moro’da özellikle Mindanao adasındaki Müslümanlar yıllardır Hıristiyan yönetime karşı özgürlük mücadelesi veriyorlar. Bu adalarda Müslüman nüfusu Hıristiyan nüfusundan daha çoktu. Ancak yönetimin Hıristiyanları bölgeye yerleştirmesiyle bu durum değişti. Moro’daki Müslümanlar, Moro İslami Kurtuluş Cephesi(MILF) adı altında bağımsızlık mücadelesi veriyorlar.

   Bölgede 1500lü yıllardaki İspanyol işagallerinden bu yana Hıristiyanlar tarafından çok ciddi bir misyonerlik faaliyeti yürütülmektedir ki, Müslüman nüfus Filipinlerin genelinde% 100’lük bir orandan % 12’lere gerilemiştir.

PEYGAMBERLER BEDDUA EDERDİ
   Kur’an hakikatlerinden bi haber olan bazı kot kafalılar “siz ne insafsızsınız, insaların ölmesinden zevk mi alıyorsunuz” diyebilir. Onlarada şöyle cevap verilir:

   Geçmişte gelen Peygamberler, insanları hidayete davet etmiş, bir çoğu halkından zulüm görmüş ve dışlanmıştır. O peygamberler de inanlar ile birlikte Allah’a sığınarak zulüm yapan topluluğun helakini istemişlerdir. Allahu Teala’da dualarına icabet etmiş ve o toplulukları helak etmiştir. Bu helak, Müslümanlar için bir rahmet olmuştur. Kur’an-ı Kerimde helak olan kavimlerin kıssaları çok anlatmaktılmaktadır.

   Dolayısıyla Filipinler’de yaşananlar, Moro Müslümanlarının kurtuluşuna vesile olacağından büyük bir rahmettir. Darısı İsrail, Amerika, Rusya ve Çin’in başına…

DİYANET NE İÇİN PARA TOPLADI?
   Diyanet ve Diyanet Vakfı’da Filipinlere yardım etmek amacıyla cuma günü tüm camilerde “Müslümanlardan” yardım topladı. Eğer toplanan yardımlar bu zalimlere gidecekse YAZIKLAR OLSUN!

   Eğer o bölgede bulunan Moro Müslümanlarına gidecek ise Allah razı olsun…

AMERİKA, RUSYA, ÇİN HEMEN KOŞTU!
   Fiipinlerde yaşanan yıkımın ardından kafir kuvvetler milyon dolarlar, askeri filolar ile yardıma koştular. Çünkü onlar birbirlerinin dostudurlar.

   Bizler de iman şuuru ile hareket edip, “ancak mü’minler kardeştir” ayetinin gereği olarak dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin imdadına koşmalıyız.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ