Chp’li kadın vekil fetva verdi: Dinimizde başörtüsü yok!

   Düşmanı oldukları din adına fetva verenlerin ülkesi Türkiye’de gün geçmiyor ki bir skandal daha yaşamasın. Din devlete karışamaz diyenler, dine karışmayı pekala biliyorlar nedense. Bir de fetva veriyorlar üstelik.

   Bakın mesela CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ne demiş:

   “bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı, bizim türbanla sorunumuz oldu. Çünkü bizim geleneklerimizin ve inancımızın gereğidir. Hepimiz başörtüsünü takan annelerin, ninelerin çocuklarıyız. İçimizden, arkadaşlarımızdan o geleneğe uyup başörtüsü kullananlar her zaman olmuştur….

   Sünni Hanefi inancına sahip olanlardan biri olarak, dinimizin kadınların başını örtmeyi emrettiğine inanmıyorum. Bu bir mezhebin, birkaç tarikatın Arap geleneklerinden Türkiye’ye taşıdıkları bir olay. Dini kendi isteklerine alet etmek çabasından başka hiçbir şey değildir. Beni dinin emridir diyerek kendi yorumuna tabi tutamazsın.”

ANNELERİ BAŞÖRTÜLÜ!

   Bu kişi konuşmadan önce gidip başörtülü annesine sorsaydı meseleyi ondan da “Bu Allah’ın emridir” cevabını alacaktı. Ancak Allah’ı hesaba katmayanların annesi umrunda olur mu?

   Ne acıdır ki, başörtülü hatta çarşaflı annelerin böyle çocukları olabiliyor. Bu da üniversitelerdeki felsefeye dayalı dinsiz eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Buna da bir el atılması gerekiyor.

CEHALETİN BU KADARI!

   Kadın, başörtünün Arabistan’dan geldiğini söylüyor. Bilmiyor ki, Kur’an Arabistan’da inmiş, İslam’ın emirleri orada tamamlanmış ve bütün dünya Müslümanlarına hitap etmiştir. Dolayısıyla örtünme emri Arabistan’da gelmiş, Türkiye’deki, Avrupa’daki veya dünyanın herhangi bir yerindeki her Müslüman kadına farz kılınmıştır. (KURAN’DA ÖRTÜNME MESELESİ İÇİN TIKLAYIN)

   Sayın vekil, Hanefiyi, mezhepleri biliyor da bu gerçekleri bilmiyor maalesef…

ŞU SÖZÜNE DİKKAT!

   Devamında diyor ki: “Bu ‘bizim dinimizin emridir’ sözü aydın din adamlarımdan alacağımız yardımlarla beraber mücadele etmek zorunda olduğumuz çok büyük bir yalandır.”

   Bakınız bu söz çok mühimdir. İtiraf niteliği taşımaktadır. Aydın din adamlarından fetva alarak bu emirle mücadele edeceklermiş! Bu gün “başörtüsünün dinde yeri olmadığını” söyleyen sözde ilahiyatçı Prof. ve mehdi geçinenlere de bir dikkat edin. Aynı yolun yolcuları olduklarını nasıl da belli ediyorlar anlayın…

www.ihvanlar.net 

PAYLAŞ