Osmanlı’nın projesi MARMARAY neden Cumhuriyet’e mâl edildi

   “Asrın Projesi” Marmaray’ın açılış töreni için Üsküdar Meydanı’nda hareketli saatler yaşanırken, Üsküdar İstasyonu’nda da ilk sefer için son kontroller yapıldı.
 
   İstasyonda üzerinde Kazlıçeşme yönünü gösteren yazıların bulunduğu tren, ilk yolcuları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Romanya Başbakanı Viktor Ponta da açılış törenindeydi.
   Büyük bir emek harcandığı ve millete hizmet için açıldığı için yetkilileri kutlamak gerekir…
 
ABDÜLMECİD HAN’IN PROJESİ CUMHURİYETE MAL EDİLDİ
   Ancak Sultan Abdülmecid’in projesi olarak bilinen Marmaray’ın Osmanlı’yı “tarihteki kara bir leke” olarak gören Cumhuriyet yönetimine mal edilmesi kafaları karıştırdı. Hatta bazı konuşmacıların “çifte bayram yaşıyoruz” demesi tam bir şok etkisi yaptı.
   Yapılan bu güzel ve büyük hizmetin neden Cumhuriyet’İn kuruluşuna denk getirilmesi tartışmalara sebep oluyor…
   Maksat eğer Cumhuriyet sevdalısı solcuların beğenisini toplamak ise bu zaten mümkün olmuyor. Adamlar “açılırken yıkılsa da rezil olsalar” diye beddua ederken kusur arayarak kinlerini kusuyor. Yani onlara yaranmak mümkün değil.
   Eğer gaye insanlara hizmet etmek ise o halde bunu herhangi bir zamana da denk getirip açabilirsiniz.
     Takdire şayan güzel bir hizmetin, Cumhuriyet’in kuruluşuna denk getirilip açılması tam bir fiyasko olmuş ve hizmete gölge düşürmüştür… Bu büyük Osmanlı projesi, İstanbul’un fethinde veya Osmanlı’nın kuruluş yıl dönümünde açılsaydı daha anlamlı olurdu…
   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler