Devlet Bahçeli: Başörtüye evet, çarşafa hayır

   Başörtülü olur, çarşaflı olmaz

   Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı’nın TBMM’ye başörtülü olarak girmesine karşı çıkanlara sesini çıkarmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aynı dönem Meclis’e MHP milletvekili olarak giren Nesrin Ünal’ın başını açtırarak yemin ettirmiş ve başörtü meselesine en ağır darbelerden birini vurmuştu. Aradan geçen yıllar Devlet Bahçeli’yi hiç değiştirmemiş olacak ki dün gazetecilere yaptığı açıklamada, “MHP, milletvekili hanım arkadaşlarımızın başörtüsü ile Meclis’e girmesine taraftardır. Ancak ölçüsünü Meclis’e yakışır bir şekilde yapmalarında yarar vardır. Herhalde sadece gözü gözüken bir kara çarşafla Meclis’e gelecek halleri yoktur” diye konuştu.

   Fazilet Partisi milletvekili Merve Kavakçı’nın TBMM’ye başörtülü olarak girmesine karşı çıkanlara sesini çıkarmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aynı dönem Meclis’e MHP milletvekili olarak giren Nesrin Ünal’ın başını açtırarak yemin ettirmiş ve başörtü meselesini kökünden çözüme kavuşturmuştu(!) Aradan geçen yıllar Devlet Bahçeli’yi hiç değiştirmemiş olacak ki dün gazetecilere yaptığı açıklamada “başörtülü vekil olabilir ancak çarşafla gelecek halleri yok ya” ifadelerini kulandı.

    Milliyetçilik adına yapılan bu açıklamayı esefle kınıyoruz… Milliyetçilik milletin hassasiyetlerini gözetmek ve saygılı olmak demektir. Müslüman bir milliyetçinin İslama dair hiçbir şeyden rahatsız olmaması gerekir. Millet veya bir vekil eğer çarşafla gelmek istiyorsa ve buna milliyetçilik adına karşı çıkılıyorsa yazıklar olsun diyoruz…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler