Siyonist gruplardan internette propaganda çalışması – Müslümanlar Uyanın!

İsrailli bazı gruplar, İsrail hakkındaki algıları değiştirmek için “Wikipedia düzenleme grupları” kurdular. İnternetin dünyada yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığı ilk günlerden beri Filistinliler ile İsrailliler arasındaki çatışma sanal ortama da yansımakta. 

Siyonist gruplar internet ortamında Filistinli ve diğer gruplarla yapılan tartışmalarda üstünlük elde edebilmek için bu kursları başlattıklarını açıkladılar.

Yahudi yerleşimciler hareketi temsilcilerinden Yesha Council ve sağcı gruplardan Israel Sheli (My I srael) hareketi tarafından düzenlenen kurs bu hafta Kudüs’deki ilk atölye çalışmasını gerçekleştirdi.  Katılımcılara daha önce yazılmış yazıları yeniden nasıl yazılacağı ve ateşli tartışmalarda nasıl argümanlar kullanılacağı bilgileri öğretildi.

Yesha Council’in yöneticisi Naftali Bennett: ” Bizim amacımız insanların aklındaki İsrail imajını değiştirmek ve onlarda daha güzel bir İsrail algısı oluşturmak.” dedi. 

İsrael Sheli’den Ayelet Shaked: “İnternet ortamında Filistin’i destekleyenlerin İsrail’i destekleyenlerden fazla olması bizim için bir sorun. Biz bu alanı onlara kaptırmak istemiyoruz. ABD ve Avrupa’daki insanlar bu bilgi kirliliği sebebiyle doğru argümanlara ulaşamıyorlar. ” dedi.

 Ayelet Shaked’de diğer arkadaşları gibi İsrail Hükümeti’nin İsrail’i dünyaya iyi tanıtamadığı fikrinde. Bu sebeple Wikipedia’da bulunan bilgileri değiştirmeyi amaçlıyorlar. 

Kudüs’te bulunan bu siyonist gruplar, Wikipedia için başlattıkları bu propaganda savaşının facebook ve youtube içinde yapılacağını söylediler. 

PAYLAŞ
Etiketler