Egemen Bağış’tan kilisede şehit skandalı

   Şehitlik kavramının da suyunu çıkardılar. İntihar eden askerden sonra gayri Müslim yani Müslüman olmayan bir asker için de “şehit” dediler. Askere şehit diyen kişi ise kilisedeki ayine katılan Ak Parti bakanlarından Egemen Bağış!

   Haber şöyle: Batman’ın Kozluk ilçesi jandarma karakolunda arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybeden Jandarma Er Sevag Şahin Balıkçı İstanbul’da toprağa verildi.

   Kilisedeki törene, Balıkçı’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Ermeni cemaati katıldı.

   Bakan Bağış, kilisedeki törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Sevag kardeşimiz ülkemizin birliği ve bütünlüğüne hizmet verirken görevi başında şehit oldu” dedi.

YUH ARTIK!

   Şehit ve şehitlik İslami bir kavramdır. Peygamber Efendimizin Allah yolunda, vatan müdafaasında vs.. ölenlerin şehit olduğunu ve şehitlerin makamlarının yüceliğini beyan eden bir çok hadisi şerifleri vardır. Ancak bu konudaki bütün ayet ve hadisler ile gelen müjdeler Müslüman olarak ölenler içindir. Diğerlerinin zaten cennet ve kurtuluş ümidi yoktur. İsterse Peygamberi korurken ölmüş olsun imansız ölmüş ise fayda vermez, cehennemden kurtarmaz. Dolayısıyla şehit olmanın en önemli şartı Müslüman olmaktır.

   Müslüman olmayan bir kişi nasıl ölürse olsun “şehit” kavramının kullanılması doğru değildir.

   Bu Egemen Bağış’ın ilk gafı değil. Daha önce de yahudilere “kardeşlerimiz” demiş Peygamberimizin Mü’minler için buyurduğu hadisi şerifi kafirlere uyarlamıştı… BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ