PATRİKHANE PARA BULAMAYINCA AMERİKA DEVREYE GİRDİ

https://wujpjw.bay.livefilestore.com/y1pCIj5_i4gQtASw87p-5atUEG4B_xma1B_TIJ55Q1Pvj-KlVUhdz7NREM2M8He90dEH345-xtdRyyd0iiprYNJ3-omJ84qYrNA/patrikhane.jpg?psid=1

   Büyükada’da bulunan yetimhane türlü baskılarla 2010 yılında Fener Rum Patrikhanesi’ne iade edilmişti. Ancak o yıldan beri bir çivi bile çakılmamıştı. Devreye Yahudi ortaklı Amerika malı Coca Cola’nın Türkiye ceosu girdi.

HABER ŞÖYLE:

   “Coca-Cola’nın CEO’su Muhtar Kent’in devreye girmesiyle yıllarca kaderine terk edilen Avrupa’nın en büyük ahşap binasının daha uzun yıllar ayakta kalma umudu doğdu. Kent’in, geçen haziran ayında bu konuyla ilgili olarak Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya geldiği öğrenildi. Patrikhane bu konuda suskunluğunu korurken, patrikhaneye yakın kaynaklar ise merkezi ABD’de bulunan bir küresel danışmanlık şirketinin yetimhanenin onarımı için hazırlık içinde olduğunu bildirdi. Muhtar Kent’inin şirketin fizibilite çalışmasını ücretsiz olarak üstlenmesini sağladığı, geçen ay İstanbul’a gelen şirket temsilcilerinin patrikhane yetkilileriyle görüşerek sunumlarını yaptığı ve görüşmelere Kent’in de bizzat katıldığı öğrenildi. Türk CEO Muhtar Kent, şimdi 50 milyon dolara malolması beklenen onarım için kaynak bulmaya çalışıyor.

   Patrikhane tapuyu aldıktan sonra binayı ‘Dinlerarası diyalog ve dini odaklı bir ekoloji merkezi’ haline dönüştürülmesini öngörmüştü. Ancak bunca yıldır kaynak bulunamaması nedeniyle yetimhane atıl durumdaydı. Şimdi Kent gerekli kaynağı bulur ve onarım gerçekleşirse, 200 yıllık Rum yetimhanesi İslam, Hıristiyanlık ve Musevi din adamlarının birlikte çalıştığı bir merkez olacak.”

MÜSLÜMAN, HIRİSTİYAN VE YAHUDİ DİN ADAMLARI NE İÇİN ÇALIŞACAK?

   Bu haberde göze çarpan iki husus var. Birincisi: Papa’nın projesi olan Dinler Arası Diyalog oyununa Amerika’nın verdiği destek, ikincisi ise Diyalog tuzağının dayatılmaya devam edilmesi.

   Bu gün kurban bayramını bile beraber kutlayamayan bir İslam aleminde, İslam din adamları Hıristiyan ve yahudiler ile ortak çalışıp, birlikte karar alacakmış. Neyin çalışmasını yapacaklar da neyin kararını alacaklar?

    Dinler çorbasının tezgahı mı kuruluyor?

   Değerli kardeşlerimiz kafirler neler planlaıyor anlıyorsunuz değil mi?

   Bakınız Dinler Arası Diyalog oyunu nelere sebep oluyor. Buna alet olan ve Türkiye’yi bu tuzağın içine çeken insanlar büyük veballere ortak oluyorlar. Ancak ne yazık ki bunca hadiseye rağmen tövbe etmiş veya pişmanlıklarını dile getirmiş değiller…

   Biz yine uyarıyoruz. Dinler Arası Diyalog adı ile İslam alemine kurulan her tuzağın vebali sizin de boynunuzadır. Zararın neresinden dönülürse kardır. Gelin tövbe edin de bu çamuru hep birlikte temizleyelim…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ