CİHAN HABER AJANSININ HAÇ AŞKI

   Kurulduğu günden beri, Dinler Arası Diyalog buluşmalarını gündeme taşıyan Cihan Haber Ajansı ilginç bir habere daha imza attı: Hilal Gökyüzünde haç ile buluşmuş!

   Daha önce hilal ile yıldızın aynı kare içinde olmasını haberlerde görmüştük. Vatan ve bayrak ilişkisinde bayrağın gökyüzündeki görünümü denilebilirdi. Ancak bu haberi ne ile izah edersiniz?

O HİLAL ORADAN YİNE GEÇECEK, SİZ YANLIŞ YERDE DURUYORSUNUZ

   Habere en anlamlı tepki Milli Gazeteden geldi. Milli Gazete, haberin yılın en tuhaf haberleri listesine girmesi gerektiğini ifade ederken şöyle ekledi:

Düşünebiliyor musunuz, ulusal bir haber ajansı bir haber servisi yapıyor. Bu foto-haberde medeniyetler harmanlanıyor, yerdeki haçla gökyüzünde hilal özenle bütünleştiriliyor… Medeniyetler diyaloğu için aranan simge de bulunuyor. Vatandaşlar da bu muhteşem(!) manzarayı izlemeye koyuluyor.

gönül ister ki, bu haber sadece masum bir gaf ola! Sormadan geçemeyeceğiz: Bu haber, bu mizansen neye ve kime hizmet ediyor!? Asırlar boyu olduğu gibi, o hilal oradan yine geçecek. Kesin olan şu ki, siz yanlış noktada duruyor, yanlış kadraj peşinde koşuyorsunuz..

YAZIK!…

   Bırakın bu haç sevgisin, bırakın bu haç aşkını… Hilal ile haç temsilinde İslam ile Hıristiyanlığı birleştirme, harmanlama çabasını bırakın. Bunlar beyhude işler. Ekber Şah yapamadı siz mi yapacaksınız? Tarihte bu kadar örnek var hiç mi ibret almazsınız? Kendinize gelin, özünüze dönün…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ