MAHMUD EFENDİ HAZRETLERİNİ KİM MÜCEDDİT İLAN ETTİ

   DR. USÂME ER-RİFA’Î Yeni Akit’e verdiği röportajda Mahmud Efendi Hazretlerimizin müceddidliği hakkındaki soruya 450 alim, buna kanaat getirdi ve mutmain oldu şeklinde cevap verdi.

   2010 yılında Marifet Derneği’nin düzenlediği ” İnsanlığa hizmet sempozyumu”‘na katıldığınız ve ödül töreninde alimler adına bir konuşma yaptınız. Bu konuşmada Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendiyi asrın müceddidi ilan ettiniz. Karar nasıl alındı, kimler katıldı?

https://pq1usa.bay.livefilestore.com/y1pnHo0wdgQ8cKmtwN92ybOjxC6d9TeIg9OujCuWCnKgUtV3NaiPkKbdiOb_YBSVGwRDB1xF1FPsP6pyAeCzCtYtULlYMiOz4Ls/mahmud-efendi-hazretleri-mahmud-efendi-hazretleri-foto-resim-mahmud-efendi-hazretleri-1.jpg   “Mahmud Efendi hazretlerinin hayatını, yaptığı işleri, dine davetini araştırdık, baktık ve burada yaptığımız bu açıklamayı kendi kanaatimize bakarak, kıyaslayarak yaptık. Sempozyumda, 450 İslam aliminin önünde Mahmud Ustaosmanoğlu, Müceddid ilan edildi. 450 alim, buna kanaat getirdi ve mutmain oldu. Daha sonra o meclisde olmayan bir takım kimselerle bir araya geldiğimizde kararımızı onlarada izah ettik. Onlarda bu karara destek verdiler. Bu kadar alimin Şehadeti ile gerçekleşti. Bu benim tekelimde olan, benim vereceğim bir paye değil, Müceddidlik, dini bir kavramdır. Bu vasfı bir insana verirken, Allah katında da sorumlu olunacağını düşündüğümüzden, bir insanın gönlünü hoş etmek için verebileceğimiz bir vasıf değil Allah katında sorumlu olduğumuz, yarın hesabını vereceğimiz bir olaydır. Vicdanımızın kanaat ettiği, bu kadar Ulema’da buna itiraz etmedi, kabul ettiği için kalbim müsterih olarak bunu ifade ediyorum.”

TÖRENE KATILAN ALİMLERİN LİSTESİ

PAYLAŞ
Etiketler