VALİNİN ÖNEMLİ UYARISI: TOPRAKLARINIZI SATMAYIN

Yabancılara toprak satışının 25 dönümden 600 dönüme çıkartılmasının ardından, ülke toprakları adeta açık pazar haline geldi.

Yabancılar akbaba gibi özellikle belirli bölgelerdeki arazilere üşüşüyor. Bu vahim durumun ulaştığı son nokta, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’yı da isyan ettirdi. Yabancıların Trakya’da arazi topladığına dikkat çeken Yerlikaya, “Valiniz olarak, ben dahi ‘1 dekar araziyi bana verin, parası neyse alayım dersem’ buna cevap vermeyin” uyarısında bulundu.

DÜNYANIN İLK 4 ZENGİNİ BÖLGEMİZDE ARAZİ TOPLUYOR

Çiftçilere; “Bu araziler bizim olmaya devam etsin” diyerek tavsiyelerde bulunan Yerlikaya, “Dünyanın ilk 4 zengini blok, tek tapu olarak yekün verimli tarım arazilerini son 10 yıldan beri topluyor. Bizim şehrimiz yüz ölçümümüzün yani 6 bin 313 kilometre karenin yüzde 56.6’sı tarım arazisi. Şehrimizin tarım arazilerine yönelik onu elde etmeye, arazi, arsa, tarla toplamaya yönelik bir gayretin olduğunu işittim. Valiniz olarak, bir kardeşiniz olarak, Ben dahi ‘1 dekar araziyi bana verin parası neyse alayım’ dersem lütfen buna cevap vermeyin. Topraklarınızı satmayın. Şu anda ve bundan sonraki yıllarda çok stratejik öneme sahip bu ülkenin Avrupa’ya açılan bir penceresi, en yakını olan en güzel arazilere sahipsiniz, kıymetini biliyorsunuz ama aklımızı döndürecek rakamlardan kaçının burayı elinizden çıkarmayın” dedi.

Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) ve Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından Tekirdağ’ın Karaevli köyündeki 190 bin metre kare arazi üzerine kurulu tarla günleri fuarının açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın sözleri gündeme bomba gibi düştü. Trakya’dan arazilerin toplandığını söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, çiftçilere arazilerini satmamaları konusunda uyarı yaptı. Dünyanın ilk 4 zengininin arazi topladığını ifade eden Vali Yerlikaya, “Valiniz olarak, ben dahi 1 dekar arazi bana verin parası neyse alayım dersem, buna cevap vermeyin” dedi.

ARAZİ VE MÜLK SATIŞI HIZLANDI

Sadece Tekirdağ’da değil, birçok ilimiz de satışlar patlamış durumda. Yabancıların Türkiye’de en çok taşınmaz edindikleri ilçelerin ilk sırasında yer alan Alanya’da, Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte tapu işlemleri yüzde 60 arttı. Alanya Tapu Sicil Müdürü Çetin Özdemir daha önce 60 ülkenin yer aldığı listenin, yabancılara mülk satışının önünü açan yasa ile birlikte 180 ülkeye çıktığını belirterek, 2,5 aydır 600’e yakın işlem yaptıklarını söyledi. Yabancı şirketler, ise en çok araziyi Muğla’dan aldı. Sadece 85 şirket, 4 milyon 749 bin 710 metrekare büyüklüğünde araziyi satın aldı. Muğla’yı 1 milyon 522 bin 203 metrekare alanla Antalya, 1 milyon 441 bin 371 metrekarelik alanla İstanbul takip etti.

ALMANLAR BAŞI ÇEKİYOR

Yabancılar arasında Türkiye’ye en büyük rağbeti İngilizler ve Almanlar gösterdi. 37 bin 819 İngiliz, Türkiye’den 6 milyon 451 bin 357 metrekare büyüklüğünde 27 bin 22 taşınmaz aldı. 30 bin 412 Alman ise, 65 milyon 166 bin 746 metrekarelik 49 bin 399 taşınmazla ikinci sıraya yerleşti. Rakamlar, Almanları birden fazla konut ve arazi alarak Türkiye’de en fazla taşınmaz alan 1. ülke konumuna yükseltirken, 4 bin 715 Avusturyalı ise 16 milyon 222 bin 560 metrekarelik 8 bin 644 taşınmazla Türkiye’de en çok arazi alan ikinci ülke oldu.

  NOT:TOPRAKLARIMIZI SATIN ALANLARIN İNGİLİZ, ALMAN VS.. OLMALARI SİZİ ALDATMASIN. BUNLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YAHUDİ‘DİR…

PAYLAŞ
Etiketler