HAYRETTİN KARAMAN’IN KİTABI TOPLATILDI

   Cübbeli Hocamıza Allahu Teala sağlık, sıhhat, afiyet ihsan eylesin. Çok güzel bir yol açtı, Müslümanları aldatmaya yönelik hareketlere karşı meydanın boş olmadığını gösterdi ve Müslümanların uyanmalarını sağladı. Yaptığı reddiyeler çok ses getirdi… Reddiye yaptığı kitaplardan birisi de Hayrettin karaman’ın “Polemik Değil Diyalog” adlı kitabıydı.

   Bildiğiniz gibi Hayretin Karaman “Polemik Değil Diyalog” adlı bir kitap kaleme almış ve kendisinden beklenmeyen bir çıkış yapmıştı. ALİ EREN HOCAEFENDİNİN YAPTIĞI REDDİYEYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

   Cübbeli Hoca gerek dergisinde, gerek kürsüsünde kitabtaki akla ziyan görüşleri yerden yere vurdu ve reddiye olarak bir de kitap çıkardı.

   Bütün bu reddiyeler ve tepkiler sonucunda, sorumlu yayınevi, kitabı tüm kitapçılardan toplattıı. Reddiyeler öyle tesirli oldu ki Hayrettin Karaman, yazdığı kitabı kendi sitesinden bile kaldırmak zorunda kaldı.

MEYDANI BOŞ BIRAKMAMAK!

   Kitabın toplatılmaası güzel bir gelişme. Yayınevine teşekkürlerimizi sunarız. Ancak; Eğer bu kitabın yazılmasının bir hata olduğunu kabul ediyorlar ise bu düşüncelerini halk ile paylaşmaları gerekir. Çünkü itikadi konularda ve fetvalarda hatadan dönülmesi tövbe ile geçiştirilemez. Kişinin yanlış düşünceden döndüğünü ilan etmesi gerekir.

    “Batıl suyun üzerindeki köpük gibidir, bir gün pıt diye atacak” diyen Cübbeli Hoca’ya da gayretinden dolayı teşekkür ederiz.

   Anlıyoruz ki meydanı boş bırakmamak gerekiyor. Aslan ortalıkta gözükmeyince tilki kendini vali ilan ediyor. Dolayısıyla reddiyelere daha çok önem vermemiz gerekiyor.

   Bu arada Hayrettin Karaman’ın Cübbeli Hoca’nın hapse girmesine sevinerek: “İyiki bu işler başına geldi de biraz rahat ettik, yoksa bizi mahvedecekti” demesi koskoca bir İslam Hukuku Profesörünün Cübbeli Hoca gibi  medrese mollası karşısında düştüğü aczin bir göstergesi olsa gerek..

   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ