Kadınların kol ve bacaklarına lazer epilasyon yaptırması caiz midir?
Kadınlar bacaklarındaki kıl ve tüyleri sağlığa zararlı olmayan herhangi bir yöntemle alabilirler. Özellikle evli olan bayanların bu temizliğe dikkat etmeleri son derece önemlidir.
Bayanların bacaklarındaki tüyleri almaları fıtrata müdahale değildir. Çünkü bacaklarda biten tüy ve kıllar, kaş gibi, kirpik gibi vücudun bir azası değildir.
Yine kadınlar kollarındaki normalden yani bir kadında bulunması doğal olan miktardan daha fazla olan, kadına psikolojik rahatsızlık veren kıl ve tüyleri de alabilirler. Fakat kollardaki normal miktardaki kıl ve tüylerin alınması ise meşru değildir.
Bekâr bir bayan kendini güzel görmek ve beğenmek, toplum içinde beğenilmeme duygusuna kapılıp psikolojik rahatsızlık duymamak amacıyla bacak ve kollarındaki kılları alabilir. Zaten Müslüman bir kadının tesettüründen ötürü bu bölgelerin görünmesi söz konusu olmadığından kendini mahremi olmayan erkeklere beğendirme niyetinde olacağı düşünülemez.
Evli bir kadının da kendisini beğendirme ihtiyacı duyacağı tek insan, kocasıdır. Zaten kadının bu niyetle meşru her türlü gayreti ve fiili ibadet olarak değerlendirilmektedir.
Konuyla ilgili diğer bir mesele de kadının bu temizlik esnasında setr-i avrete dikkat etmesi gereğidir.
Kadınların mahremi olmayan erkeklere bu uygulamayı yaptırması caiz değildir. Çünkü bu durum bir hastalık hali veya bir zaruret hali değildir. Zaruret olmadığı takdirde bir kadının mahremi olmayan erkeklere avret yerlerini göstermesi caiz değildir. Eğer bu uygulamayı yapacak kimse bayan ise, bu takdirde kadının kadınlara karşı olan avret sınırlarını gözetmek gerekir. Mesela epilasyon yaptıracak bir bayanın diz kapağıyla göbeği arasını, karşısındaki bayan da olsa göstermesi caiz değildir.
Mehmet Talu Hoca – ihvanlar.net