CUMHURİYET İÇİN Mİ SAVAŞILDI?

   İnternet sitelerinde özellikle Cumhuriyet’in ilanının yıl dönümlerinde bolca gördüğümüz bir resim. Bu resimde bir yalan iki gerçek var.

   Yalan olan şey “Biz Cumhuriyeti böyle kazandık” ifadesinin öününe dizilen sakallı dedemin, tesettürlü annelerin Cumhuriyet için savaştığı. Bu koca bir yalandır.

   Televizyonlarda da cumhuriyet deyince savaşları gösterirler. Sanki halk cumhuriyet için savaşmış gibi bir bağlantı kurarlar. Bilinçaltını yönlendirmek için iyi bir taktiktir bu.

   Yakın tarihimizin savaşlarını biliyorsunuz. Ne fedakarlıklar yapıldı. Bebeğinin üzerindeki örtüyü merminin üzerine örten annlerimiz ne kahramanlıklar gösterdi. Ancak bunların hiçbirisi Cumhuriyet için değildi. Halk Kur’anı, ezanı, vatanı, namasu içi savaşmıştı. Küffarın ayağının güzel memleketine basbaması için can vermişti.

GERÇEK OLAN 2 ŞEY

   Gerçeklerden birisi kazanılan birşeyin var olduğu idi. Savaş alanında düşmanı malup ettiğimizdi.

   2. si ise “böyle kazandık” ifadesinde olduğu gibi savaşı sakallı dedelerimizin, örtülü annelerimizin kazandığıydı.

   Devlet bütün arşivi tarasa, dudakları boyalı, tırnakları ojeli, kaşları yolunmuş, ağzı burnu yontulmuş (estetikli) bir tane kadın bulamaz…

   Ama gelin görünki bu günün aydın geçinen ve çoğunlukla solcu takılan belli bir tabakası bu anneleri, dedeleri ve yaşam tarzını hor ve hakir görmekte, bazen alay ederek sövmektedir.

   Herkeste biliyor ki, Allah’u Teala muhafaza buyursun bir savaş çıksa muharebeye ilk koşacak olan yine bu çarşaflı anneler, bir karış sakallı dedeler  ve yetiştirdiği evlatları olacaktır.

   www.ismailaga.info

PAYLAŞ