SAMANYOLU TV’Yİ KINIYORUZ

   Değerli Gönül Dostları!

   Malumunuz Stv kanalı yaptığı bir dizide Efendi hazretlerimizin ve cemaatimizin çok önem verdiği hatta öyle ki sokakta görüldüğü zaman cemaatimizden zannedilen cübbe, takke ve sakal gibi İslam şi’arını komedi unsuru yapan, kişiliksiz bir karakter üzerinde canlandıran bir dizi çevirdi ve Ramazan’da her gün yayınlıyor. Eskiden iftar öncesi program yapar sohbet verirlermiş, şimdi onu da kaldırarak komedi dizisi koymuşlar. İftarı böyle bekliyorlarmış.. Duaların kabul olduğu, perdelerin kalktığı zaman diliminde kimisi elinde tesbih, kimisi dualarla bekler. Onlarda böyle bekliyor, ne diyelim. Tercih meselesi..

   Cumhuriyet tarihinde din düşmanlığı yapan kişiler bu tip sinema ve filmler ile hoca ve şeyhleri hep karalamışlar. Bunu size daha önce hazırladığımız bir video ile aktarmıştık. BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

   Bizi en çok rahatsız eden husus ise Müslüman geçinen insanların bunu yapmasıdır.

   Efendi Hazretlerimizin bir sözü vardır: “Şahsına dokunan işlerde affedeceksin. Ama şeriata, tarikata dokunursa durmayacaksın.” buyurur.

   İş Resulüllah’ın sünnetine dayandığı için biz de bu kanalın işlediği bütün cürümü ortaya dökmek istedik. Onlar olmayan uydurma bir senaryoyu ekrana yansıtıyor, biz ise olmuş gerçekleri bir sayfada toplamak istedik. Haç skandalları, diyalog ve çift dinlilik zırvaları, papazları hoş gösterip şeriatçıları kötülemeler, asker düşmanlığı vs.. Çok büyük de bir arşiv çıkıyordu ortaya. Lakin daha sonra bunun bize, İsmailağa gibi nezih bir cemaate yakışmayacağı kararına vardık.

   Öyle ya bunu yaparsak aynı seviyeye düşmüş olacağız.

   Çünkü bizim mücadelemiz kişiler veya guruplarla değil fikirler iledir. Bizim mücadelemiz ilim iledir. Eğer bir hususta bazı gurupları eleştiriyorsak bunu yine ilim ile yaparız.

    Bunlar ise Cübbe, sakal ve savunduğumuz değerleri hicvetmektedirler. İlim ile cevap verilemeyen yerde hiciv vardır. Hiciv insanların acizliğinin ulaştığı en son noktadır. Biz bu seviyeye düşemeyiz.

SİZE YAPILSA KALDIRABİLECEK MİSİNİZ?
   Biz bazı eleştirsel yaklaşımlarda bulunuyoruz. Müslüman kardeşelrimizn yanlışlarını söylüyoruz. Bizim de yanlışımız varsa uyarandan Allah razı olsun. Ama hicvetmek, alay etmek, komedi malzemesi yapmak çok başka birşeydir. Seviyesizliğin dibidir.

   Peygamber Efendimiz: “Sana yapılmasını istemediğini başkasına yapma “ buyuruyor. Şimdi size sorsak ki aynı şeyi sizin için yapsalar nasıl karşılarsınız.

   Bir dizi çevirseler ve beyaz takkeli, badem bıyıklı gençler yapsalar, ellerinde risale olsa bunlar komedi malzemesi yapılsa! Veya herhangi bir değeriniz ile alay edilse…

   Nasıl karşılarsınız? Onu da sizin vicdanlarınıza bırakıyoruz..

   Hülasa biz onların seviyelerine düşmeyeceğiz. Mubarak Ramazan günü huzurumuzu bozanlara sabır ve sükunet ile cevap vereceğiz. Bölücülük eleştirmek değil, böyle provokatif eylemlerdir. Amerika’da ikamet eden Hocaefendi’nin bile bu yayınlardan haberdar olmadığı, olsa izin vermeyeceği kanaatindeyiz. Dolayısıyla Samanyolu Tv yönetimini bu provokatif yayınından dolayı kınıyoruz. Kendilerinin ıslahı için dua ediyoruz…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ
Etiketler