Fethullah Gülen: Tevrat tahrif edildi ve maddileştirildi

   Fethullah Gülen’in “Ölüm Ötesi hayat” adlı kitabında Tevrat hakkındaki düşünceleri hayli ilginç

   Bakın Fethullah Gülen, kitabın “Semavi kitaplar ve ahiret” başlığı altında Tevrat hakkındaki düşüncelerini nasıl açıklıyor:
   “Tevrat Hz. Musa (s.a.s)’dan günümüze kadar birçok defa tahrif edildi. Hatta efendimiz (s.a.s) zamanındaki Tevratlarda mevcut olan bazı ayetleri bile şimdi bulmamız mümkün değil. Kısas ayeti, buna bir delil olarak gösterilebilir.
   Tevrat tamamen maddileştirildi. Gün be gün manaya ait yüce mefhumlar teker teker silinip, yerine tam zıddı fikirler yerleştirildi.” (Sf: 81)

   Fethullah Gülen Hoca ne kadar net ifade ediyor: “Tevrat tahrif edildi, maddileştirildi” Gülen’nin İncil hakkında da aynı düşünceleri taşıdığını biliyoruz. Kur’an-ı Kerimin ve Ehli Sünnetin görüşü de bu yönde. Yani bu konuda aynı görüşü paylaşıyoruz.

   Peki o halde bu yapılanlar neyin nesi oluyor. İnsan soramadan geçemiyor:

   Tevratı yani yüce Allah’ın kitabını tahrif eden, değiştiren, maddileştiren yahudiler ile diyalog kurulup, onları hak din gibi göstermek, semavi dinler adı altında İslam ile aynı kefeye koymak büyük bir çelişki değil midir?

   Tahrif edilen, değiştirilen, maddileştirilen bir kitaba inanlar ile nasıl amentüde ittifak ediyorsunuz?

   Tevratı tahrif edenler ile oturup “iftar yapmak” nasıl bir zevk veriyor?

   Bu görüşler şimdi de geçerli midir?

   Eğer bu görüşleriniz geçerli ise kameralar karşısında da tekrar edebilir misiniz?

   Sorular gayet net ama bu soruları Fetullah Hoca’ya ulaştırmak imkânsız tabi. Kalın telli elekler bazı şeylerin geçmesine müsaade etmeyebilir…

   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ