KİLİSEDE EKSİK EZAN SKANDALI NE MANAYA GELİYOR

   Değerli Gönül Dostları!

   Yıllardır, aylardır, haftalardır aynı şeyi tekrarlıyoruz. Amerika patentli Dinler arası diyalog oyununu deşifre ediyoruz. Bakanların, Belediyelerin, müftülerin, imamların, ilahiyatçıların bu oyuna nasıl alet edildiğini sizlere aktarıyoruz. Aktarmaya da devam edeceğiz…

   Takipçilerimiz de Elhamdülillah çok uyanık ve şuurlu. Biz bir şeyi gözden kaçırdığımızda hemen uyarıyorlar.

   Uyarı aldığımız bir konu da kilisede okunan ezan ve yapılan vahim hata (!)

   Biz ortalığın sakinleşmesini beklerken takipçilerimiz “bunu da yayınlayın, bu haberlerin sonu gelmez, işte bir skandal” gibi başlıklarla konuya yer vermemizi istiyorlar.

   Evet bir kilisede yine dinler arası diyalog toplantısı yapılmış. Ezan ve ilahiler okunmuş. Ancak ezanda “ben şehadet ederim ki Hazreti Muhammed Allah’ın Resulüdür” cümlesi okunmamış.

   Ezanı okuyan şahıs tepkilerin çoğalması üzerine “yorgunluktan unutmuşum” diyerek özür dilemiş.

GELECEK ADINA İP UCU
   Okuyan şahsın kalbini açıp bakamadığımız için hüküm veremiyoruz tabi ama orada okuduğu ilahileri harfine harfine hatırlamış da ezanın o kısmını unutmuş?

   Ümmeti Muhammedi kiliseye çekme operasyonunda orada bulunmak bir hatadır ve yorgunluktan unutmak affedilir ama diyalog oyununa alet olmak affedilemez.

   Her ne olursa olsun bu bir ilk oldu ve ilerisi için bir ip ucu olma özelliği taşımaktadır. Hutbelerde “Allah katında tek din İslamdır” ayetinin okutulmadığını da hesaba katarsak ileride nasıl bir felaketin, nasıl projelerin bizi beklediğini anlamak zor olmayacaktır.

ALLAH’U TEALA’NIN HİKMETİ
   Ezanı okuyan şahsın özrünü kabul edelim ve bunun unutma sonucu meydana geldiğini varsayalım. Belki de Mevla Teala o kişiye bunu unutturdu ve bunu gündeme getirdi ki bizlere bir oyunun ip ucunu verdi.

   Belki de Kafirler ve taşeronları ezanlarımızdan “Eşhedü enne Muhammeden Resulüllah” cümlesini kaldırmak için çalışmalar yapıyorlar veya böyle bir düşünceleri var.

   Olamaz mı?

   Bizim gibi gevşek müslümanlar olduğu sürece bu ülkede her şey olur. Çünkü uyuştuk, çünkü sindirildik, çünkü susturulduk. Tepki vermez olduk. Diyanette çok yetenekli müftü ve imam efendiler var ama kadromdan, makamımdan olurum endişesi ile suya sabuna dokunmuyorlar. Ahiretteki makamlarını değil dünyadaki makamlarını düşünüyorlar.

   Allah’u Teala makam mevki sevgisine kapılıp hakkı gizlemekten, batıla hizmet etmekten ve şu diyalog belasından cümlemizi muhafaza buyursun. Cümlemize Ehli Sünnet şuuru versin ve uyanmak nasip eylesin.

www.ismailaga.info

PAYLAŞ