Haber7’nin Diyalogcu yazarı Nevzat Tarhan’a okurlarından beddua

   Dinler Arası Diyalog çalışmalarındaki hedefi devamlı açıklıyoruz ve çağımızın en büyük belası olduğunu tekrar tekrar söylüyoruz. Haklı olduğumuzu diyalog çalışmalarını savunanların söylemlerinden anlıyoruz.

   Birbirinden habersiz olan “Papa elçilerinin” söylemleri nedense hiç de farklı değil. Birebir uyuşuyor.

   Yani “dinler arası diyaloğu” savunan ve bu konuda makale yazan insanların makalelerini toplasak, yayın organlarındaki videoları toplasak verilen mesajların aynı olduğunu göreceğiz.

   Geçtiğimiz aylarda “Saman tv” künyeli Samanyolu Televizyonunda bir dizideki samimi hıristiyan oyununu sizlere deşifre etmiştik ve Cübbeli Hoca’nın aylar öncesinde verdiği uyarıyı aktarmıştık. BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

   Aynı şeyi “Ayasofya 6 gün müslümanların, 7. Gün ise Hıristiyanların olsun” diyen Haber7.com un Okyanus havası almış Nevzat Tarhan adlı yazarının kaleminden dökülüyor.

   Ayasofya için büyüyen hareketin önü alınamayınca “açılırsa bari böyle açılsın” demeye getiren yazar Papa’nın söylemediğini söyleme cesaretinde bulunuyor.

SAMİMİ HIRİSTİYAN, DİNDAR HIRİSTİYAN
   Dedik ya hepsi aynı kaynaktan besleniyor diye… Bakın okyanus suyu ile zehirlenen yazar ne diyor:

   “Dini din için seven gerçek dindar Hristiyanlar İslam dininin tevhid inancını kabul ettiklerini ve İslam Peygamberinin son peygamber olduğuna inandıklarını beyan etmektedirler.”

  “Allah birdir Muhammed onun kulu ve elçisidir” diyen ama hıristiyan kültürünü bırakmayan insanlarla kucaklaşmak aslında bu topraklarda yaşayan “Mevlana ruhuna” da çok uygun olmaz mı?”

   Hayrettin Karaman’da “Polemik değil diyalog” adlı kitabında “Peygamberimiz ‘Yahudiler mutlaka Müslüman olsun!’ demiyor, ‘Hıristiyanlar mutlaka Müslüman olsun!’ demiyor.” (Sa: 35) demişti.

   Bakınız ifadeler birbiriyle ne kadar paralel. Topladığımız zaman şöyle bi mana çıkıyor: “Peygamberimiz hıristiyanlar mutlaka müslüman olsun demediğine göre Allahın bir olduğunu ve Peygamberimizi kabul ediyorsa Hıristiyan bile olsa hak üzeredir ve cennete girecektir”

OKURLARI SON SÖZÜ SÖYLEMİŞ!
   Bu tip “Diyalog sözcülerine” reddiye yapmaya gerek yok. Amaç belli. Yazıyı okuyanlar bile işin farkında ki, yani (Bediüzzamanı kullanarak da) zehirleyemedikleri o kadar çok insan var ki tepkiler çığ gibi…

   Bakın yazının peşine nasıl yorumlar yapılmış:

yalovali : sizin dininiz size bizim dinimiz bize
   allah sizi ıslah etsin. etmezse kahr-u perişan etsin.müslümanların yüz karasısınız. hristiyanlar fare deliğine girse siz de gireceksiniz. gördün mü yaptığını din baronu.

Mustafa kaplan: nevzat hoca! açılır kapanır sandalye ve masalar ya da namaz başlayınca aniden uçup gelen halılar da olacak mı? yoksa hepimiz masa ve sıralarda mı ibadet etsek! dama mı şık oluruz? yazılarınızı takip ediyorum ama bu yazı bir hoş geldi!!!!! yani sendikaların memur maaş zam taleplerinden daha komik.

Mete bilge: evet bu ne olacak? ona da şöyle türetilmiş bir kavramla cevap vererek yumuşatacaklar kocareis kardeşim. müslüman iseviler var dieyecekler . yani sianın getridği dine inan var dieyecekler, msülüman olmayan ama müslüman gibi yaşayan hıristiyanlar var dieycekler. ve olayı yumuşatacaklar. zaten demişler. ama churchil de aksine türkler müslümadır, msülüman insan değildir, öldürülebilirler demiştir. yani bir taraf müslümanı insan biel saymazken, biz hıristiayana müslüma diyeceğiz. onu istiyorlar.

Koca Reis: Yazık pekiiiii inneddine indallahül islam ayeti noolacak nevzat bey…

Hakhan: Kimse kem küm etmesin ayasofya müslüman mabedidir. avrupalı minareye tahammül edemezken biz ayasofyayı hıristiyanlara açacağız. yok öyle dava… eğerki bu mabedi 1 günde olsa hıristiyanlara açarsak ejdadımıza ihanet etmiş oluruz….

Okantürk: dinler arası diyaloğun vardığı son nokta bu olur inşaallah,onlara kız verme noktasınada gelmeyiz.bu ne cüret hoca.bizle çocuklarımıza isa dedik musa dedik davut dedik.onlar ,nasipsizse biz ne yapalım,dünyanın her yerinde islam tebliğ ediliyor,inanın hocam hz isa gelse bunlara dese bakın ben camiye gidiyorum müslümanım sizde gelin ,kaç kişi gelir…izzetimizi koruyarak davetimizi yapalım,biz onlara o kadarmı muhtacız.kendimizi alçaltmayalım ecdadımızın kemiklerini sızlatmadan ,islamın vakarına yakışır işler yapalım…korkmayalım ,sabredelim bir gün sizde imam olun orda namaz kılalım..

MİLLETİMİZ UYANIK ELHAMDÜLİLLAH
   Gördüğünüz gibi milletimiz her ne kadar ameli konuda zayıf olsa da itikadi konularda bizlerinde karınca kararınca katkısıyla şuurlu Elhamdülillah. Demek ki daha gayretli çalışmalı ve elimizden geldiği kadar bu oyunları deşifre etmeliyiz ki Müslüman mahallesinde salyangoz satamasınlar. Başlarına çuval geçirecek bir iki yürekli genç çıksın karşılarına…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ