İndirilen kitaplar nelerdir? Kitaplara İman nasıl olmalı?

  Yüce Allah, kitaplarını, rasullerine, insanları hidayete iletmek için indirmiştir.
 
   ”Elif, Lam Ra. Bu (Kuran), insanları Rablerinin izniyle, karanlıklardan nura, yegâne galip, hamde layık olan (Allah)’ın yoluna çıkarman için sana gönderdiğimiz bir kitaptır.”(İbrahim 1)
 
   Genel olarak 104 kitap vardır. Bunların 4’ü büyük kitaptır.100’ü ise sahifelerdir.
Dört büyük kitab:
1-Zebur: Davud (Aleyhisselam)’a
2-Tevrat: Musa (Aleyhisselam)’a
3-İncil: İsa (Aleyhisselam)’a
4-Kuran: Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (Sallallahu aleyhi ve sellem)’e
 
Yüz sahife:
1) 10 sahife: Âdem (Aleyhisselam)’a
2) 50 sahife: Şit (Aleyhisselam)’a
3) 30 sahife: İdris (Aleyhisselam)’a
4) 10 sahife: İbrahim (Aleyhisselam)’a indirilmiştir.
 
   Biz müslümanlar, peygamberlere gönderilen bütün kitaplara inanıyoruz. Ancak, Kuran-ı Kerim’den başka diğer kitapların sonradan bozulduğunu da biliyoruz.
 
   Kuran’ı Kerim ise Peygamberimize indirildiği şekli ile kıyamete kadar duracaktır. Lafız itibarıyla Kuran’ın değiştirilmesi imkansızdır.Çünkü Kuran, Allah’ın korumasındadır:
   ”Elbette Kuranı biz indirdik ve Muhakkak ki O’nu (tahrif ve diğişikliklere karşı) biz koruyacağız.”(Hicr 9)
 
   Bu gerçeği günümüzde, Kuran’ı değiştirmek isteyenler bile mecburen kabul etmiştir.Bir çok denemeleri başarısız kalmış, çeşitli sebepler ile bu emellerine ulaşamamışlar.
 
   İngiltere, altın karışımı harfler ile yazılan bir Kuran basıyor. Ancak Kuran’da kasıtlı olsa gerek bazı yerler lafız itibarıyla değiştiriliyor. Bu Kuran’lar Mısır’a gönderiliyor. Ramazan ayında bir camide hafızlar hatim okurken, hatmi Kuran’dan yüzüne okuyarak takib edenler hafızın okuduğu yerde bu oynamanın yapıldığını görüyorlar. Yapılan araştırma ile Kuran’ın İngiltere’den geldiği anlaşılıyor. Acilen bütün bu mushaflar toplatılıyor. Mevla’nın korumasıyla bu hamlede başarısız oluyor.
 
   Lafzı ile oynayamayacaklarını bildikleri için manasını çevirmeye çalışmaktadırlar. Ünlü ilahiyat prof.ları bu işi üstlenmektedir.
 
   Kuran’ı Kerim, alemlerin Rabbinin kelamı, O’nun apaçık kitabı, O’nun sapasağlam ipidir.Allah’ın Rasulü’ne bir anayasa olsun, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarsın, doğru yola ve sırat-ı mütakim’e iletsin diye indirmiştir.
 
   Kuran’ı Kerim’in bütün emirlerine ve yasaklarına inanmak ve kabul etmek farzdır.
   Bir kimse, Kuran’ın tümüne inanıp da sadece bir ayetini inkar etse dinden çıkar.
   Yine bir kimse Kuran’ın tümünü kabul etse de sadece bir ayetin hükmünün geçerli olmadığına, olamayacağına inansa kâfir olur.
 
   ”…Yoksa siz O kiabın bir bölümüne inanıyorsunuz da, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rüsvaylıktan başka değildir. Kıyamet gününde de onlar azabın en çetinine itileceklerdir. Allah, ne yaparsanız gafil değildir.”(8Bakara 85)
 
   Ehli sünnet vel-cemaate göre:
   Kuran’ın kişisel görüşlere dayalı olarak tefsir edilmesi caiz değildir. Çünkü böyle bir tutum Allah katında bilgisizce söz söylemek türündendir. Kitap ve sünnette sabit olmuş nasslar (deliller) gereğince tefsir edilmesi, bundan sonra ashabın görüşlerine baş vurulması, şeri ilkelerin dışına çıkılmaması gerekir.
 
   ”….Ve o (şeytan), Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi ister.”(Bakara 169)
 
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ