Muhteşem Yüzyıl notu ile ilgili açıklama

  Facebook sayfamız da “MUHTEŞEM YÜZYILA ECDAD LANETİ: Senaristlerden Meral Okay akciğer kanserine yakalandı, Hasan Küsmüş Şişli’le de yürürken kafasına mermer düşerek hayatını yitirdi. Baş rol oyuncusu da dizi setinde bacağını kırmıştı.” Adlı notumuz gazetelerde manşet oldu ve haber sitelerinde yayınlandı.

   Şimdi bu not sadece ve sadece bir yorumdan ibarettir. Yani bize (haşa) vahiy gelmedi ki. Bu bir yorumdur ama gerçeklik payı vardır. Neden?

   En gavurunun da bildiği üzere bu dizi Osmanlı’ya hakarettir ve gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamaktadır. Bunu herkes biliyor ve söylüyor. İşin iğrenç tarafı dizinin yansıttığı tarihi çarpıklık olsada asıl saptırma Osmanlı’nın İslam anlayışıdır.

   Yani İslam Şeriatının bekçisi Osmanlı, dizide halkdan padişahına kadar uçkuruna düşkün, şehvetperest olarak gösteriliyor.

   Bu hakaret ve iftira değil midir?

   Kazandığı zaferi kutlayan paşanın: “Sultanım, dünya böyle bir manzarayı kaç kere seyretti? Sizler ne kadar övünseniz azdır” demesi üzerine: “Paşa! Bize övünmek mi, yoksa bu muzafferiyetleri bahşeden yüce Rabbimize hamd ile şükretmek mi düşer?” diye cevap veren bir insan…

   Kanuni Sultan Süleyman ki ataları gibi tam bir Allah dostudur ve o dönemde Osmanlı’da şeriat tatbik edilmekteydi. Bir karınca meselesinde bile Şeyhül İslam Ebussuud Efendi’den fetva soran ve onların izni olmadan bir işe kalkışmayan yüce bir insan.

 İmam-ı Rabbani Hazretleri buyurur ki: “Allah dostları iki tarafı keskin kılıç gibidir”

    Buradaki lanet “ah” almak manasınadır. Bu insanların hayatta olup olmaması önemli değil. Rabbimiz onları ve bizi görüyor mu? Evet, görüyor. O halde kendi dostlarına ve şeriatının bekçilerine yapılan bu hakaretlere, iftiralara dünyada hafifte olsa bir ceza vermiş olması düşünülemez mi? Tarih bu gibi vakıalarla dolu değil mi?

   İskilipli Atıf Hocaefendiyi idam eden Kel Ali’nin akıbetini biliyor musunuz? Adnan Menderesi mahkum edenlerin sonunu araştırdınız mı? Ne halde ve şekilde öldüklerini okudunuz mu?

   Yani örnekleri çoğaltabiliriz.

     Aydın Doğan adındaki meşhur patron… Kanallarında ve televizyonlarında müslümanlara, İslam adına ne varsa ve Allah dostlarına atmadığı iftira kalmıyor. Ne oldu? Poaş’ı sattı. Muhabirleri Efendi Hazretlerinin evine saldıran “Vatan gazetesi” satıldı. Çok sıkışık durumdaymış ki “Star tv”yi de sattı. Devamını da göreceğiz herhalde.

MİLYONLARIN BEDDUASINI ALDILAR YETMEZ Mİ?
 Diğer taraftan dizi daha başlamadan önce milyonlarca insanın beddua ettiğine tanık olduk. Dilekçeler toplandı, şikayetler yapıldı ama millet bir yandan da “Ecdadımıza iftira edenlere lanet olsun” diyordu. Dizinin ilk çıktığı zamanlar bunu bütün haber sitelerinde Facebook sayfalarında vs. görmek mümkündü.

   Dolayısıyla yazılan notun gerçeklik yönü vardır ama “illa böyle oldu” diyemeyiz. Bu sadece bir yorumdur. Yoruma katılanların % 90 olduğunu hesaba katarsak da pek haksız bir yorum değil…

www.ismailaga.info

PAYLAŞ