YETENEK ALLAH’A KUL OLABİLMEK

 

Şimdilerde TV kanallarında bir yarışma meşhur olmuş. Neymiş, Türkiye’nin yeteneğini seçiyorlarmış. Kimisi taklit yapıyormuş, dans tamozeledenler, ağzından ateş çıkaranlar, şarkı söyleyenler, çeşitli palyaçoluklar yapanlar vs. Bunların arasından da Türkiye’nin en yeteneklisi (!) seçiliyormuş. Seçilen kişiye de belli bir miktar para ödülü veriyorlarmış.


Edison da çok yetenekli bir adamdı. Elektriği icat etti. Elektrik o günden beri herkesin vazgeçilmezi. Ama büyük icadı onu cehennemden koruyamadı.

Bir insan ağzı ile kuş tutsa, havada uçsa Allah’a kul olamadıktan sonra hepsi boşa.

Televizyon kanalları bunu elbette reyting için yapıyorlar ama aynı zamanda milleti de boş işlerle meşgul ediyorlar. Gençleri, kendilerine göre “yetenek” dedikleri kişilere özendirip, boş işlerle iştigal etmeye yönlendiriyorlar.

ASIL YETENEK BUDUR
Türkiye’nin asıl yetenekleri; geceleri kalkıp iki rekât namaz kılan Hak âşıkları, Allah’ın kelamını ezberleyen hafızlar, bütün dünyevi zevklerden uzak durarak kendisini medreseye adamış talebeler, Allah’ın haramlarından yırtıcı hayvandan kaçar gibi kaçan yiğitlerdir. Mümin kardeşinin gıybetini yapmayanlar, kul hakkına girmeyenlerde bu guruba dahildir. Elhamdülillah, Kuran’ı Kerimi ezberlemiş 9 yaşında hafızlara şahit olduk. İşte onlar, Türkiye’nin değil dünyanın en yetenekli çocuklarıdır.

Diğerleri fasa ve fisodur.

O seçtiğiniz gençler bir yetenekleri varsa Kuran’dan on ayet ezberlesinler, 5 vakit namaz kılsınlar. İşte o zaman ona yetenekli, kabiliyetli adam derler.

Yanlış anlaşılmasın ve çarpıtılmasın. O veya bu cehenneme gidecek demiyoruz. Ancak halka dayatılan “işte Türkiye’nin en yeteneklisi” demek bir göz boyamadır, halkı aldatma ve meşgul etmektir. Halkı Haktan koparmaktır. Biz bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Asıl yetenekliler cennete girmeye hak kazanacak olanladır. Bunlarda cennette belli olacaktır.

Yüce Rabbimiz bir ayet-i kerimesinde buyuruyorki:
“Bu dünya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gerçek hayat odur. Keşke bilselerdi!”(Rum Suresi 64. Ayeti Kerime)

www.ismailaga.info

PAYLAŞ