PEYGAMBER ZİYARETİNE GELDİ

    Arifan dergisi okumayanlar çok şey kaçırıyorlar.Arifan Dergisi Mart ayı 2010 sayısında Efendi Hazretlerimizin bacanağı olan, özel hizmetinde ve en özel anlarında bile yanında bulunan Muhammed Keskin Hocaefendi ile röportaj yaptı.Muhammet Hoca Efendi Hazretlerine nasıl akraba olduğundan, Efendi Hazretlerimizin sağlığına kadar bir çok konuda çok önemli açıklamalar yaptı.İşte onlardan bir kaçı.

Arifan Dergisi’nin Efendi Hazretleri’mizin sağlığının ne durumda olduğu hakkındaki sorusuna Muhammed Hoca şöyle cevap veriyor:

NEDEN HIZLA İYİLEŞTİ?
    Efendi Hazretlerimizin şimdiki durumunu anlatmak için evvela 3-4 sene önceki durumunu anlatalım.
O zamanlar herkesinde malumu olduğu üzere, Efendi Hazretlerimizin bedeni oldukça yorgun düşmüş, bırakın yataktan kalkmayı oturacak kuvveti bile yoktu.Mubarek lisanından ancak bir keç kelime sudur edebiliyordu.Kendisine haftanın bazı günleri pasif fizik tedavisi uygulanıyordu.
    Günden güne takatinin azalması Muhterem Hacı annemizi son derece üzüyorve bir çıkış kapısı bulabilmek için adeta çırpınıyor, çareler arıyordu.Hacı annemizin getirdiği sahasında uzman doktorlarla yaptığı istişareler neticesinde ve Efendi Hazretlerimiz (Kuddisesirrahu) nun da uygun görmesiyle, Maltepe Daruşşafaka Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edeilmesi kararlaştırıldı.Ve üstadımız orada tedavi edilmeye başlandı.
Bir hafta gibi kısa bir zaman sonra tedavi meyvelerini vermeye başlamış, Efendi Hazretlerimiz rahatlıkla oturur, konuşur, yemeğini kendi başına yer haline gelmişti.

    Bununla birlikte hizmet kadrosunda yapılan bazı değişikliklerle de yeni bir dönem başlamış oldu.Üç buçuk ay sonra doktorlar tedavinin evde devam edilmesini uygun gördüler.Bu zaman zarfında en ufak ayrıntı ihmal edilmeksizin diyeti, ilaçları ve doktorları yeniden tanzim edildi.Sıkı sıkıya uygulanan bu tedavi neticesinde büyük merhaleler kat edildi.

RESİM HAKKINDA NE BUYURDU?
    Fotoğraf hususunda ulema ihtilaf etmiştir.Suriye, Mısır, Tuürkiye ve Suud’un ekseri ehli sünnet uleması buna cevaz vermiştir.Efendi Hazretlerimiz ise yakın zamana kadar ihtiyat yolunu tutarak fotoğrafa müsaade buyurmuyorlardı.Buna rağmen fotoğrafını çekmek isteyen bazı kimselere izin verdiğide oluyordu.Son iki senede ise umumi izin verdiler.Buna bir çok kere şahit oldum.
Bir defasında cuma naması için İsmailağa camiine gelip namazdan sonra beraberce evine geçmiştik.İsmailağa camiinin imamı Selahattin Hocaefendi, Mahmut Eren Hocaefendi ve Cübbeli Hocaefendi’nin de hazır bulunduğu esnada fotoğraf mevzusu kendisine yeniden soruldu.Efendi Hazretlerimiz :
”Sifte (evvelce) bu işi sıkı tutuyorduk.Şimdi serbest bıraktık” buyurdular.

RESULULLAH ZİYARETİMİZE GELDİ
    Efendi Hazretlerimizin özel anlarından bahseden Muhammed Hoca Resulullah Efendimizin ziyarete geldiğini anlatıyor:

Rusya’dan üstadımızı ziyarete bir genç gelmişti.Kendisi bioenerji tedavisiyle tanınan manevi hal sahibi bir genç idi.Efendi Hazretlerimiz (Kuddisesirrahu) ile görüştükten sonra:
”Bu zatın kıymeti pek bilinmiyor.Bu zatın peygamberlerle irtibatı var.Bir şehra ahdetse o şehir yok olur.Dua etse asla reddolunmaz.” dedi.Efendi Hazretlerimizi ilk defa gören bir kişinin, bu şehadeti bizi hayrete düşürmüştü.

    Yoğun  tedavi gördüğü hastanede, yanında iken ansızın bu fakire:”Beni kaldır Sultan Fatih ziyaretimize geldi.” buyurdular.
O günün akşamı ise yanında konuşan bir kimseye:”Sus, ziyaretçilerimiz var, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yanında Abdullah İbni Mesud (Radıyallahu anh) bulunduğu halde teşrif ettiler.” buyurup salavat-ı şerife getirmeye başladılar.

    İşte böylesine kıymetli bir zat bizim aramızda Elhamdülillah.Ne büyük bir nimet içindeyiz.Rabbim cümlemizi, bu nimetin kıymetini bilenlerden eylesin.
www.ismailaga.info

PAYLAŞ