Kadınların camide verdiği rahatsızlıklar

   Bir gurup arkadaş Almanya Köln’de Cumhurbaşkanı’nın açtığı ve kadınları da davet ettiği camiyi ziyarete gitti. Yaşadıklarını şimdi ondan dinleyelim:
   Caminin avlusuna çıktığımızda kadın erkek karışık çok rahatça hareket eden (size göndermek için) fotoğraf çekmeye bile haya ettiğimiz etekleri bir karış bile olmayan topluluklarla karşılaştık.
   Camiye girdiğimizde bizi bir bayan hoş geldin diyerek karşıladı.  Ayakkabıları mızı şuraya koyun rahat edin diye bir sunumda sonra arkadaki bayanlara eşarp vereyim camiyı ziyaret edin diye davette bulunuyordu.
   Camide ise kadınların saflarında arasında dolaştığını erkek kız selfiye çekmeler üst katta kadınlara ayrılan yerde perde olmaması namaz kılan bir kaç kişinin herkesçe görülmesi gibi şeyleri müsaade ederek namazlarimizi kadınların içinde kılarak kendimizi dışarıya attık.  Allah ehli sünnet ten bizleri kıl kadar ayırmasın selam ve dua ile…
 
KADINLARIN CAMİYE GELMESİ
   Bu konunu İslam’daki yeri bellidir. Bir devlet başkanının hükümleri değiştirmesi veya güncellemesi söz konusu olamaz. Kadın camiye gelebilir ancak en çok sevap aldığı namazı evinde kıldığıdır. Camiye gelirse yeri bellidir. Kendilerine ayrılan bölümde mesture bir şekilde, ses yapmadan (seslerini erkeklere duyurmadan) kılarlar.
 
   Kadının evinde kılması erkeğin ise camide kılması en faziletli olanıdır. Dolayısıyla kadınları en faziletli olandan daha az olana çağırmak iyilik yapmak değil kötülük yapmaktır…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ