Yerli ve Helal Gıda ve Temizlik Ürünleri

   İnsanlar yerli ürün arayışına girmişken “helal gıda” alanından ve GİMDES’ten bahsetmemek olmaz. Çünkü birçok insanın maalesef haberi bile yok böyle kuruluşlardan.

    GİMDES ve TSE bu gün birçok firmaya başvuru ve denetleme sürecinin ardından HELAL sertifikası veriyor.

   GİMDES’in de TSE’nin de içinde çok değerli Hocaefendiler ve görevliler bulunuyor. Hem bazı zararlı maddeler hem de dini açıdan usul denetleniyor.

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

   Helal gıda sektöründe başı Afia çekiyor. Kendi imkanlarıyla, yerli üretim yapıyor ve helal sertifikası da alıyorlar. Bu alanda çok gayret gösteriyorlar. Kabartma tozundan pasta kekine, makarnadan mayoneze kadar herşeyi yapmaya çalışıyorlar.

    Şimdi bu ürünleri deneyen insanlarda bazı olumsuz görüşler ortaya çıkabiliyor. Diğer ürünlerden 25-50 kuruş daha pahalı olması, bazı ürünlerin tadlarının güzel olmaması gibi.

   Lakin unutmamak gerekir ki, bu insanlar ürünlerinde “maaliyeti düşüren” ve “beyne lezzetli sinyali gönderen” ancak zararlı bazı maddeleri kullanmıyor. Bu sebeple renginde, tadında ve fiyatında farklılıklar olabiliyor. Bunları da hoş karşılamak gerek.

YERLİ, HELAL VE ZARARSIZ

   Gıda ürünlerinde GİMDES helal sertifikalı ürünleri bulmak/sorgulamak için 

http://gimdes.com/ sitesine, TSE helal belgeli ürünleri bulmak için 

https://www.turkiye.gov.tr/tse-helal-belgeli-firma-sorgulama sitesine gidebilirsiniz.

   Çok farklı doğal organik ürünlere OrganikGurmem den ulaşabilirsiniz.

TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

   Bu gün herşeyin alternatifi var Elhamdülillah. Temizlik ürünlerinde de doğal, helal ve yerli olan firmalar var. NatureLive de bunlardan bir tanesi. İçeriğinde vücuda ve evinize zararlı olabilecek hiçbir şey yok.

HELAL VE YERLİ ÜRÜNLERE DESTEK OLALIM

   Allahu Teala “helal ve temiz olanlardan yiyin” buyuruyor. O halde bir Müslüman vurdumduymaz olamaz. Yemek konusunda seçici olmalı. Eskiden yoktu şimdi çok elhamdülillah. Gönlünüz mutmain bir şekilde yiyin helalinden ve yerli olanlardan. Ayrıca bu firmalara destek olup onları ayakta tutmuş ve gelişmelerine katkı sağlamış oluruz.

   Allahu Teala bize bu cihetten de gayret versin.

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ