Ortaokul ve Liselerin berbat hali

   Sitemizin genç takipçilerinden bir kardeşimiz bu konuya dikkat çekmemizi istemiş. Kendisi de aynı ortamlarda bulunuyor olması hasebiyle yakinen şahit olduğu bir çok iğrençliği bize ileten kardeşimiz yetkililerin acilen eğitim sistemine/gençliğe el atması çağrısını bizim aracılığımız ile duyurmamızı istiyor.
   Ortaokul ve Lisede (tabi ki hepsini aynı kefeye koymak doğru değil ama) ekseriyetle gençlerin hali çok berbat. Aralarındaki muhabbetler, şakalar, tavırlar burada anlatılmayacak kadar iğrenç boyutlarda.
   Sınıf içinde dans edip internete atıyorlar. (Başörtlü olmuş olmamış farketmiyor, yapacağını başörtüsüyle yapıyor. Neticede altında şuur olmayan bir bez mesabesinde) Kız/erkek karışık birbirleriyle küfürlü konuşuyorlar, saçma sapan şakalar yapıyorlar, bel altı muhabbetler dönüyor. Ve bunları açık/gizli çekip internete atıyorlar.
   İnsanın yüreği sızlıyor. Bunlardan ne Fatih ne de Selahattin olur deyiveriyorsunuz. Fatihleri doğuran ana da buradan çıkamaz. Bunu görüyorsunuz.
   Çocuklar bizden, bizim elimizden kaymışlar, kültürümüzden, gündemimizden, dertlerimizden çok uzaklarda boş beleş işlerin, muhabbetlerin peşinde koşuyorlar.
   Başörtülü diye gönül rahatlığı ile gönderilen kızlar aynı melanetleri o şekilde yapıyor.
   Ortaokulu, lisesi… Düzü, anadolusu İmam hatibi. Hepsi aynı hiçbir fark yok. (Bazı ehemmiyet verilen okullar müstesna)
   Ey anneler, babalar! Vallahi sorumlusunuz. Evlatlarımız hiçliğe doğru kayıp gidiyor.
   Ey yetkililer vallahi sorumlusunuz! Geleceğimiz yok oluyor.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ