İmam Hatip Ders Kitabında itikat tuzağı

   İmam Hatiplileri sahiplenelim elbette ancak bu ders müfredatıyla nasıl bir İslam gençliği yetişecek bunu izah edecek birisi var mı?
   15 yıldır bu eğitim sistemi neden Ehli Sünnete göre değil de sonradan ortaya çıkmış fırkalara göre düzenleniyor bunu izah edecek birisi var mı?
   Ve neye inancağını şaşıran, Ehli Sünnete aykırı görüşleri ders olarak gören bir İmam hatip neslinden ne bekleyeceğiz bunu da izah edecek birisi var mı?
   Dertliyiz.. Çünkü umutla beklenen, müstakbel imam ve din öğretmenleri olacak neslin inancıyla oynanıyor…
  Yazık değil mi? Bir gencin imanı bu şekilde tehlikeye girse bunun hesabını ahirette kim verecek?
   Çok uzatmadan İmam Hatip 12’deki bir kitaptan kelime oyunu ile kurulan tuzağı sizlere arz edelim, çocuklarımızın nasıl bir tehlike içinde olduğunu anlayın:

   Yavaş yavaş üfleye üfleye veriyor…

   Sonra da baklayı çıkartıyor…

   Yani mehdilik inancı Müslümanlar arasında ilk defa Emeviler zamanında ortaya çıkmış! Bu cehaletten değil kasıtlı yapılan bir saptırma.
   Evirip çeviriyor ve “sonradan uydurulmuş bir şeydir” diyor…
   İşte tuzak…
   Sonra sen o çocuğa gel anlat anlatabilirsen. Bir kere batıla kaptırdı kendini dönmesi zor olacak veya bu başlangıç onun felaketi olacak ve çorap söküğü gibi inkarlar birbirini izleyecektir.
   Şu halde çocuğunuza sahip çıkın. İlk olarak itikadını ona siz öğretin. Siz bilmiyor musunuz açın ehli sünnet bir hocanın sohbetini dinletin. İmanı sağlam olan genç bu fasafiso ile karşılaştığı zaman anlayacak ve hatta itiraz bile edebilecektir.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ