TRT'den Ahmet Şimşirgil'e terbiyesizlik

TRT'den Şimşirgil'e yayın yasağı!   Yaşanan hadiseleri hepinz biliyorsunuz. Bilmeyenler için kısaca anlatalım.
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Türkiye-İspanya maçının hemen ardından TRT 1’de ekrana gelen ‘Pelin Çift’le Gündem Ötesi’ programında Fatih Terim ve milli takım için, “Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Bizimkiler acemiler mangası gibi. Onların başındaki de ‘orucunuzu sizin yerinize ben tutarım’ diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim, bileceksin” yorumunu yapmıştı.
ŞİMŞİRGİL TWITTER’DAN CEVAP VERMİŞTİ
Şimşirgil de Terim’e Twitter’dan cevap vererek, “Terim benim yüzümden TRT’yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV’de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım. Ruhsuz oynanan futbol için 4 dakika spor yorumu… Ben, ‘Para için değil millet için oynayın’ dedim. “Para için oynayalım” mı diyorsun Hangisine kızdın cevap ver!” ifadesini kullanmıştı.
Milli Takımlar teknik patronu Terim’in, “Bundan sonra TRT’nin sorularını cevaplamayacağım ve onları muhatap almayacağım, onlara röportaj filan da vermeyeceğim” açıklamasına karşılık sessiz kalan TRT şok bir karar alarak, bugün Serdar Tuncer’in sunduğu “Ramazan Sevinci” programının konuğu olan Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil‘i yayına çıkartmama kararı aldı.
KOSKOCA TARİH PROFESÖRÜNE YAPILAN AYIP
   Ne tarih, ne din bilgisi olmayıp ikisini de işkembe-i kübradan sallayan, boş bir topun peşinde ömür tüketip “vergilerimizle” milyarlarca lira kazanan bir adamın “lafı” veya “tavrı” için koskoca tarih profesörüne bu ayıp yapılır mı?
   Bu milletin ufkunu “topçular” değil, Ahmet Şimşirgil gibi şuurlu, derin ilme sahip, geçmiş gelecek kıyaslaması yapabilen tarihçilerimiz açacak.
   Vergilerimizle maaş alan TRT bir spor kanalı olmamasına, TRT SPOR gibi kanalların da bulunmasına rağmen halkı “maç” ile oyalıyor. Bu da ayrı bir mesele.
   Trt’nin yaptığı gerçekten çok çirkin bir tavır. Trt yönetimini bu iğrenç tavrı sebebiyle kınıyoruz.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler