Allah'ın rızasını yapmadan gönül yapılır mı?

   Diyanet işleri başkanlığı bu yıl Ramazan boyunca işleyeceği temayı açıkladı. “Gelin gönüller yapalım” başlığı altında kardeşlik, sevgi, muhabbet gibi kavramlar vaaz ve hutbelerde işlenecek.
   Elbette gönülleri yapmak lazım, dargınlıklara kırgınlıklara son vermek ve ırk ayrımı yapmadan Müslümanları kucaklamak gerek. Bu başlık şayet içi Kur’an ve sünnet ile doldurulursa gayet güzel bir konuya kapı aralıyor.
   Bizim dikkati çekmek istediğimiz husus Diyanet’in “Ramazan” gibi mubarek bir ayı ele alıp “gönüller yapmaktan” bahsettiği bir programda Allah’ın rızasının gözetilmemesi.
   Gönüller yapmadan önce Allah’ın rızası gözetilmeli değilmiydi?diyanet-kiz-erkek
 KIZ ERKEK KARIŞIK
   Bu güzel başlıkların atıldığı, güzel kararların alındığı toplantıda neden erkek ve kız karışık bir arada sahneye sunuluyor? O kızlar neden erkeklerin arasına sokulup halkın karşısına çıkartılıyor?
   Buna bir mana veremiyoruz.
   Yapmak zorunda mısınız? Sizi kınayan birileri mi var? Birilerinden çekinceniz mi var?
BEREKET OLMUYOR
   Allah’ın hudutları çiğnenerek başlanan hiç bir işte bereket olmuyor maalesef. O yüzden diyoruz ki, özellikle Diyanetin böyle toplantılarda önce Alalh’ın rızasını gözeterek şeriatı gözetmelidir. Gözetmeli ki Allah ve resulü razı olsun ve o işten bir bereket hasıl olsun.
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ
Etiketler