Sadece Kur’an yetiyorsa siz niye konuşuyorsunuz?

   Birileri çıkıp “Kur’an apaçık bir kitaptır” ayetini de dillerine dolayıp “sadece Kur’an yeter” diyerek hadis ve sünneti inkar yoluna gidip insanları Kur’an’ı kendi anladıklarına göre yorumlaya çağırıyor.

   Ayetleri anlamını eğip büküp Peygamberimiz ve sahabelerin anladığı manadan uzaklaştıran bu takım önce bir teori ortaya koyuyor daha sonra ayetleri kendilerine delil yapmak için kırk dereden su getiriyorlar.

   Kimisi Adem aleyhisselam’a baba buluyor, kimisi iffetli Meryem’e iftira ediyor…

   İşin en saçma tarafı da bunlar “Sadece Kur’an yeter” diyorlar ama kendileri susmuyorlar. Ayetleri yorumluyorlar, tefsir(!) ediyorlar hatta Kur’an dersleri yapıyorlar.

   Yahu senin anladığın manada “Kur’an apaçık bir kitap” ise ve sadece Kur’an yetiyorsa sen niye giriyorsun Kur’an ile insanların arasına? Sen niye konuşuyorsun? Senin ne işin var arada?
    Çekilsene aradan!
   Kur’an’ı mı açıklamaya çalışıyorsun?
   Eee hani Kur’an apaçık bir kitaptı?
   Kur’an’ı yorumlamaya mı çalışıyorsun?
   Hani sadece Kur’an yeterdi? Senin yorumuna ne hacet!
   Sen insanları Kur’an’la mı buluşturuyorsun?
   Hani vesileye aracıya gerek yoktu?

DEMEK Kİ SIKINTI BAŞKA!
   O halde sen zihni bulandırılmış kardeşim anla ki, bu zatların derdi başka. Sadece Kur’an yeter dediler senin elinden Peygamberine olan imanını çaldılar. Kur’an apaçık bir kitaptır ayetini suistimal ederek seni küfre düşürdüler. Kur’an’ı kendi kafana göre yorumlayıp Allah’a iftira ederek şirke düştün!

   Farkında mısın?
   Müctehidlere, müfessirlere, alimlere, şeyhlere dil uzatıp “saltanatlarını yıkacağız” derken aslında seni kendi kurdukları düzene çağırdılar.
   Peygamberimiz vasıtasıyla gelen dine “Uydurulmuş din” derken aslında uydurdukları dinin müntesiplerini arttırmaya çalışıyorlardı.
   Aklınızı kullanmak işte böyle zaman ve zeminlerde lazım, hâlâ mı akletmeyeceksiniz? 

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ