Bir haber 5 ince ayrıntı – Işid Gerçeği

   Duyarlı Profların ve hocaların “her habere itibar etmeyin, medya haberleri elekten geçirmeli ve yayınlamalı” uyarılarının bulunduğu bir ortamda Milli Gazete ve internet sitelerinde bir haber çarpıyor gözümüze.
   Haberin özeti şöyle (altını çizdiğimiz yerlere dikkat)
   Alman Bild gazetesinin Irak basınına dayandırdığı haberde, milli maç izleyen 13 çocuğun Musul’un El Yarmuk mahallesinde kurşuna dizilerek infaz edildiği belirtildi. Irak’ın Musul kentine bağlı El Yarmuk’ta hüküm süren IŞİD militanları kendilerini “El Siaf” olarak nitelendiriyor. Grubun liderliğini ise, Almanya‘dan gelerek örgüte katılan ve kendisini Ebu Şuayib El Almani olarak nitelendiren yabancı bir savaşçı yapıyor.
   Burada konu Milli Gazete değil ama ister Milli Gazete olsun ister başkası olsun hep aynı hataya düşülüyor. Haberler analiz edilmeden ajanslardan geldiği gibi aktarılıyor.
   Bakın mesela bu haberin kaynağı neymiş: “Alman Bild gazetesi”
   Alman Bilds gazetesi nasıl bir kaynak oluyor anlamak imkansız ama dedik ya elekten geçirilmiyor. Ayrıntılara dikkat edilmiyor.

ASIL AYRINTI IŞİD’İ DEŞİFRE EDİYOR

   Haberde dikkat çekilmesi gereken şey şu: Haber şayet doğru ise büyük bir gerçek ve komplo deşifre olmuş durumda. 

1-   (şeriat kılıfıyla) Kendi kafasına göre emir verip yasak koyan ve İnfazları yapan gurubun başındaki adam kimlerden: “Almanlardan”

2-   Koyulan yasak ne: Maç izlemek (Dünyanın en çok rağbet ettiği şey)
3-   Katledilenler kim: Çocuklar
4-   Haberi veren gazete “Alman Gazetesi”
5-   Bu gibi haberler Almanya’da ve Avrupa’da ne için kullanılıyor: “İslamafobi” 
   Bakın zincirin halkaları nasıl da tamamlanıyor.
  Almanya’dan gelmiş ajanlar gurupları ele geçirmiş, kendileri “şeriat” adı altında bir taraflarından uydurdukları zırva kanunlar koyuyorlar. Koydukları kanun ise bütün dünyanın rağbet ettiği “maç” karşılaşmasını izlemek. Maç izleyenlerin katledileceği duyrulmuş. Ve ne hikmetse bir kafe basılıyor, yakalanan “çocuklar” maç izledikleri için kurşuna diziliyor. Alman gazetesi de “bakın İslam devletinde maç izlemek bile yasak” gibi bir algıyla “çocukların” kurşuna dizildiğini haber yaparak ülkedeki İslamofobi’yi körüklemeye ve gençleri de etki altına almaya çalışıyor.
   Bunlar büyük bir planın parçası değil de nedir?
   İslam’a koşan batı, IŞİD sayesinde frenlenmeye çalışılıyor bunu anlamıyor musunuz? Hem Ortadoğu siyonizmin istediği gibi kaosa sürükleniyor ve petrolün kontrolü sağlanıyor, diğer yandan da batıya kötü İSLAM DEVLETİ propagandası yapılıyor.
   Allah’ın laneti siyonistlere hizmet eden bu cehennem köpeklerinin üzerine olsun. Rabbimiz onlara umduklarını buldurmasın.
   www.ihvanlar.net

PAYLAŞ