Samanyolu dizileri hakkında uyarmıştık

samanyolu-osmanlıda derin devlet   Gündemi meşgul eden gözaltı olaylarıyla alakalı olayda önce Fethullah Gülen’in açıklama yaptığı sonra Stv’nin dizilerinden Gülen’i destekleyen mesajlar verdiği ve ardından operasyon yapıldığı gibi ayrıntılar ortaya çıkıyor.
   Biz Stv’nin dizileri hakkında yıllar önce uyarmıştık ancak din ve ahlak yönüne dikkat çekmiştik. Gündemi meşgul eden olayların penceresinden baktığınız zaman çok büyük ve sinsi bir örgüt ortaya çıkıyor aslında.
   Dizi ile belli yerlere mesaj veriyorlar, gündemi yönlendirmeye çalışıyor veya insanları olacak bazı şeylere hazır hale getirmeye çalışıyorlardı.
   Belki de teröristlere bile mesajlar ROJ tv gibi bu dizilerden veriliyordu. Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizileri uzmanlar tarafından incelensin. Özellikle doğudaki önemli olaylar ile nasıl paralellik gösterdiği açıkça görülecektir.

BİZİM UYARILARIMIZ

   Bu yazıyı Mayıs 2011’de yazmışız:

STV’NİN AŞKI MEMNUSU
   Kanal D’de “Aşkı memnu” adında bir dizi varmış daha önceleri. Bir sürü gayri meşru ilişkiler. O yengesiyle beraber, bu baldızıyla beraber. O onu aldatıyor, bu bununla yatıyor. Tam bir felaket.
   STV’de bunlardan etkilenmiş olacak ki, “Farklı desenler” adında bir dizi çıkarmış. Fazla tutulmayan dizide ne yok ki!
   Dizi öncelikle İslam’ın yasakladığı geniş aile tarzını teşvik ediyor. Gelin, damat, ağabeyleri, kardeşleri hep beraber yaşıyorlar.
   Dizide gayr-i meşru ilişkiler, yalanlar, aldatmalar, sarhoş zinalar, boşanmalar ardı ardını kovalıyor. Dizi de verilen tek din dersi evin en yaşlısının yarım yamalak kıldığı namaz.
   Şimdi bunu Kanal D yapınca ahlaksızlık oluyor, Stv yapınca İslami kanal olduğu için ses çıkaran yok maalesef.
 
MACERACI BUDİST TAPINAĞINDA
   Daha önceleri videosunu sitemizden yayınladığımız bir videoda da gördüğünüz üzere Maceracı programının yapımcısı gayri Müslimlerle ve putperestlere sanki Müslümanmış gibi diyaloğa giriyordu. Allah’ın selamını veriyor, maşallah diyor, onlar gibi giyinip ayinlerine katılıyordu. Programın dünya turu yayından kalktı ama kimse bir özür açıklaması yapmadı.
 
AMERİKAN SİNEMALARI REVAÇTA
   STV’nin film kuşağında Amerikan ve Çin sinemaları başı çekiyor. Bolca Hıristiyanlık propagandası yapılan Amerikan yapımı dövüşlü, kavgalı, kovalamacılı filmler ardı ardına geliyor. Filmlerde öpüşme gibi sahneler kesilse de kadınların ahlaksız giyim tarzı olduğu gibi seyirciye AKTARILIYOR.
 
DİZİLER İLE VERİLEN MESAJLAR
   Masum bir çocuğun “Başka dinlerden olan insanlarla cennette buluşabilecek miyiz” sorusu üzerine başörtülü kadın “Allah yapılan iyilikleri karşılıksız bırakmaz” diyor, gayri Müslimlerin cennete gireceğini ima etmeye çalışıyordu.
 
   Stv’nin dizileri sanal mesaj vermek hususunda çok başarılı. Mesela dizilerinde başörtülüler hep varoşlarda yaşayan ve fakir olan halktır. Tesettür STV’nin dizilerinde “teferruattır”. Mezarlığa girerken takılır, çıkarken çıkarılır.
   Namaza başlayan bir genç kız namaz kılarken başını kapatıyor, namazını kılıp seccadeden önce başörtüsünü çıkarıyor. Ama bu genç kız içi iyilikle dolu, çok yardım sever örnek bir kız. Kalbi temizlerden.
 
AMİL İLE CENNETE SOK, HIZIR İLE YARDIM ET
   STV’nin skandal sayılabilecek yapımlarından biri de “Büyük buluşma” adlı dizisidir. Dizide ölen şahıs sorgulanmakta, sonunda cennet ya da cehenneme gönderilmektedir. Sorguyu yapan “amil” adındaki “ruhani” kişi ardı ardına yönelttiği sorularla kişinin hatalarını veya yaptığı iyilikleri ekrana getirir. Dini içeriğinin “Hayrettin Karaman” tarafından hazırlanan dizide çok açık mesajlar verilir. Mesela “kalbi temiz” olan bir kişinin “ilk sorgu sorulacak olan” namaz kılmasına veya başka başka ibadetler edip haramdan kaçmasına gerek yoktur. Kalbinin temizliği ile direk cennete gönderilir bu dizide. Daha başka başka sayılamayacak cahillikler yapılır ama din adına hakmış gibi dayatılır bu dizide.
 
   Beşinci Boyut adlı dizide de Hızır (Aleyhisselam) canlandırılmaktadır. Hızır karakteri “verilen ilahi emirler” çerçevesinde insanların hayatına etki eder. Dini gibi gözüken bu dizi aslında hiç dinle alakası yoktur. Çünkü Hızır karakterinin müdahale ettiği kişiler, dizinin sonunda İslam’a yönelmiyor sadece ön yargılarından kurtuluyor. Ve hep nedense Hızır karakterin yardım ettiği kişiler İslam ile alakası olmayan, saçı başı açık, zengin, varlıklı veya dinden diyanetten bi haber kimseler oluyor. Dizide tahmin ettiğiniz gibi ne namaz var ne niyaz.
 
SIR KAPISINDA PEYGAMBERLİ MESAJLAR
   Sır kapısı adlı dizide insanların başından geçen sırlı olaylar anlatılır. Bu dizide çok dikkat çekici bir husus vardır.
   Senaryoya göre Cemaatin okullarına, hizmetlerine destek verenler hep yardım olunurlar. Destek vermeyenler senaryo gereği gördükleri rüyalar veya başlarına gelen olaylarla uyarılırlar veya helak olurlar. Bu yardım olunanlar senaryo gereği rüyalarında Resulüllah Efendimiz’i görür, doğru yolda olduklarını ve ilahi desteğe mazhar olduklarını anlarlar. (Senaryoya Efendimizi dâhil etmek kadar büyük cahillik olamaz.)
   Ve bu dizide okula zekât vermek teşvik edilir. (Kendi okullarına topladıklarından)
   Ancak zekâtın “zekatı hak eden şahsa” verilmesi gerekmektedir.
 
VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN BAŞLADI
   Kanal 7 bildiğiniz gibi zaten batmış durumda. Günün yirmidört saati eğlence; Hakkâri’de şehit varken bile onlar vur patlasın, çal oynasın yapıyorlar ya Şimdilerde STV de başlamış.
 
   Aslında STV’nin dini görünümü sadece kandillerde yapılan “çalgılı, çengili” dini toplantılardan ibaret. Adı hafızlarda “dini” olarak kalmış.
www.ihvanlar.net

 

PAYLAŞ