Tele pazarlamada yalan dolan ve sahtekarlık

   Mutlaka bir radyoda veya bir televizyon kanalında dikkatinizi çekmiştir. Yön bulan pusulalı seccadeler, namaz öğreten akıllı seccadeler, Kur’an okuyan kalemler, yakıt tasarrufu sağlayan cihazlar, kova kova ballar…
   Belki bir çoğu gerekli, bir çoğu gereksiz bir çoğu dini açıdan tehlikeli şeyler.
   Kimse Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek tam olarak öğrenemez değerli kardeşler. İllaki bir hocanın dizinin dibine çökmek gerekiyor. Çünkü dinlediğiniz alet yanlışsız okuyacaktır ancak sizin yanlışınızı tespit edecek değildir.
   Sizin harflerde ve mahreçlerde olan hatalarınızı ancak bir hoca düzeltecektir. Mutlaka bir hocaefendiye ihtiyaç vardır.
   Yani bazı sıkıntılı haller olabilir ancak bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta burası değildir.

FAHİŞ FİYAT, KALİTESİZ ÜRÜN, YALAN DOLAN

   Namaz öğreten seccade piyasaya ilk çıktığı zaman tam 90 TL’den satılıyordu. Daha sonra benzer ürünlerin çoğalması ile 50 TL’ye kadar düştü. Yanına da bir çok hediye eklemek zorunda kaldılar.
   Ama ilk çıktığı zaman vurgun yapmış oldular. Fahiş bir fiyattan milleti sömürdüler.
   Satılan bir çok üründen bazıları kalitesiz bazıları da hiç işe yaramıyor. Mesela radyo ismine güvenerek (isim vermeyelim bizi fitnecilikle suçlarsınız) alınan yakıt tasarruf cihazının hiçbir işe yaramadığını çok kişiden dinledik. O radyo veya televizyonun güvenirliği sayesinde bir çok kişiyi aldatıyorlar.
   Çok güvendiğiniz televizyon kanallarında bile kampanya başlığı altında mesela “arayan ilk 100 kişiye” ve “ilk yarım saat içinde” diyorlar. Bunların hepsi koca bir yalan. Ne yüz kişi ile sınırlı ne de yarım saat ile.
   Yani en güvendiğiniz kanal veya radyoda bile yalan ile satış yapılıyor.
   İşte bu noktada “Müslümanların hali nereye gidiyor?” sorusunu sormak kaçınılmaz oluyor.
 www.ihvanlar.net

PAYLAŞ