Süleyman Ateş yine saçmaladı

   Haberx.com adlı sitede bir muhabir ile söyleşi yapan Süleyman Ateş kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Verdiği cevaplar ile bir kişinin yedisinde ne ise yetmişinde de o olacağını ispatlayan Ateş, ateşle oynamaya devam etti. Konuşmasından aldığımız önemli başlıklar şöyle:
 
“KANDİLLERİN KUTLANMASINDA RANT VAR”
“KANDİL DİYE BİR ŞEY YOKTUR, SADECE KADİR GECESİ VAR”
“PEYGAMBERİN DOĞUM TARİHİ, 21 NİSAN’DIR”
“PEYGAMBERİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAK ŞART DEĞİL”
“MEDYA GELENEKSEL DİN İLE REYTİNG SAĞLIYOR”
“NE KADAR HURAFE ANLATAN VARSA TV’LERE KURULMUŞ”
“LAİKLİK BU ÜLKE İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR” 
“CENNET, MÜSLÜMANLARIN TEKELİNDE DEĞİLDİR”
“YAHUDİLER, HIRİSTİYANLAR, SAHABİLER DE CENNETE GİREBİLİR”
Muhabir şöyle bir soru soruyor: Yıllar önce İslámi Araştırmalar Dergisi’nde, “Cennet Müslümanların Tekelinde Değil” başlıklı bir makale yayımlamıştınız. Ardından, “Cennet müminlerin tekelindedir” yanıtları geldi. Cennetin Müslümanları hazır beklediği kuramını mı yıkmaya çalışıyorsunuz?
Cevap: Yok. Kuran’ın dediklerini ortaya çıkartmaya çalışıyorum. Kuran ‘da Bakara Süresi 62.Maide Süresinin 69. Ayetinde, cennet vizesini alacak kimseler anlatılıyor. Bunlar kimlerdir, “Cennet, Müslümanların tekelinde değildir” dediğim o. Ayet şöyle diyor: “Müslümanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar, Sahabiler (Allah’ın birliğine inanan insanlar) içerisinde her kim Allah’a ve ahrete inanır, güzel iş yaparsa onlar için korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” Bunu söylemek, birinin inancını yıkmak mı, doğruyu anlatmak demek midir? Kuran böyle söylüyor. Kuran’a göre cennet kimsenin tekelinde değildir. Cennet, bir dinin uyruğu olmakla da ilgili değildir, bu gönül işidir. Her kim Allah’a, ahrete inanır ev inancına göre güzel işler de yaparsa, o kimse cennetliktir, diyor. Kuran, sizin kuruntularınızla ve kitap ehlinin kuruntularıyla olmaz, diyor. Çünkü kitap ehli, kendilerinden başka hiç kimsenin cennete girmeyeceğini söylüyor. Müslümanlar da diyor ki: “Hayır, Müslüman olmayanlardan başka kimse cennete girmez” Kuran böyle söylemiyor.  Kuran diyor ki: “Kitap ehlinin (Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler) hepsi bir değildir, bunlar içerisinde geceleri kalkıp Allah’a ibadet eden, namazlarını kılan, zekatlarını veren, hayır işlerine koşan insanlar vardır, bunların yaptıkları karşılıksız bırakılmayacaktır, bunlar da ödüllendirilecektir, bunlar da haksızlığa uğratılmayacaktır” diyor. Kuran geniş düşünceyi getirmiş ama insanlar dinin o geniş anlayışını daraltmışlar maalesef.

SADECE ACIYORUZ!
   Onca zahir olmuş delillere rağmen, geçmiş mutebar ulemanın beyanlarına rağmen böyle batıl düşüncelerde ısrar eden ve “ilim ehli” olduğunu iddia eden insanlara gerçekten acıyoruz. Hem kendilerine zarar veriyorlar hem de millete. Hem sapıtıyorlar hem de saptırıyorlar.
   Rabbimiz bizleri ehli sünnetten şaşmaktan muhafaza eylesin…
www.ihvanlar.net

PAYLAŞ