Mahmud Efendi Hazretlerine televizyon suçlaması

   Bu ülkede yüz binlerce ulema, evliya asılmış. Kurulan bir düzen(!)e ne yiğitler, ne Hak erleri feda edilmiş…

   Ancak gelin görün ki Allah’u Teala’nın dilemediğine hiçbir şey yapamamışlar. Tam “hepsini astık kestik” derlerken bir filizle baharın habercisi oluvermişler.

   Efendi Hazretlerimiz’e de çok davalar açılmış ancak hiçbirinden netice alamadıkları gibi belli bir zamandan sonra da dokunamamışlar, dokunmaya teşebbüs bile edememişlerdir. Bu da Rabbimizin büyük bir lütfu olmuş, hizmetler büyümüştür…

TELEVİZYONUN ALEYHİNE KONUŞUYORSUN!

   Efendi Hazretlerimizin “laiklik aleyhine” çalıştığı bahanesiyle mahkemeye alınmasındaki en ilginç diyaloglar ise hakimin “televizyonun aleyhine konuşuyormuşsun” veya “televizyon izlemeyin diyormuşsun” gibi soruları olmuştur.

   Bunun bir sebebi vardır değerli kardeşlerimiz.

   O günlerde televizyon yeni yeni evlere girmeye başlamıştı. Tv, bir halkın kültürünü, inancını, ahlakını ve yaşantısını değiştirmek için çok büyük bir araç olacaktı.

   Yayınlanan “pembe diziler” ile “erkekli kızlı” ahlaksızlık teşvik edilirken, gavur filmleri ile kafirlerin istediği yaşam şekli Müslüman halkımıza dayatılacaktı.

   İşte tam böyle bir zamanda Efendi hazretlerimizin irşad faaliyetleri hız kazanmıştı ve çok etkiliydi. Dolaysııyla kafirlerin işine de gelmiyordu. Göz dağı vermek amacıyla çok uğraştılarsa da Allah’ın izniyle birşey tutturamadılar…

EMRİ BİL MARUFTAN KORKMAYIN

   Şimdilerde moda olan “yaşam şekline müdahale olmaz” gibi safsataları bir kenara bırakın. Zaten el ile kimse kimseye müdahale etmiyor. Siz tebliğ vazifenizi yapın. Nerede olursanız olun bir yanlış gördüyseniz veya birisine dinin bir gereğini anlatma, televizyonun zararından bahsetme fırsatını yakaladıysanız güzel bir lisan ile anlatın.

   Bu konuda da Efendi hazretlerini örnek alalım. Bakın O, karşısına çıkan herkese sanki bir daha karşılaşmayacakmış gibi İslamı tebliğ ederdi.

   Bizim de artık bu rehaveti üzerimizden atarak daha çok çalışmamız lazımdır… Herkesin görevini hakkıyla yerine getirmesi lazımdır…

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ