Cami ile Cemevi yanyana projesi neyin nesi

Cami ile cemevinin yanyana olma projesi ve bu projenin Fethullah Gülen tarafından organize edilmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Çünkü kendisi daha önce de dinleri birleştirme projesinden bahsetmiş ve hatta “budizm bir ahlak dini” demişti. Türkiye’deki dinler bahçesi projesiyle cami kilise ve havranın yanyana koyulması da yine “dinler arası diyalog” masalına dayanıyordu.

   Bu nedenle ortaya koyulan projenin hayır mı şer mi olduğu konusu tereddütlere sebep oldu.

   Öncelikle aleviler şunun cevabını vermeli: Namazsız İslam ve müslümanlık olur mu?

   Hazreti Ali ve şehit olan iki oğlu Hasan ve Hüseyin efendilerimiz ve onlarin soyundan gelenler son nefeslerine kadar mescitte namaz kılmışlarken “cem ibadeti” diyerek namazı bırakmak ve peşinden gittiğinizi iddia ettiğiniz Hazreti Ali’nin hiç çıkmadığı ve şehit edildiği camiden “cem evi” bahanesiyle kaçmak neyin nesi?

   Bu onların cevaplayacağı iki soru… Bir de bu projeye maddi olarak da katkı verenlerin cevaplayacağı sorular var.

   Bu proje neden alevilerin yoğun olarak yaşadığı köylerde ve ilçelerde değil de merkezi yerlerde yapılıyor?

   Bu güne kadar böyle bir proje yoktu da sunniler aleviler birbirine mi giriyordu?

   Yarın provakatörler yanyana olan bu cami ve cem evinden birbirlerine saldırarak kavga gürültü çıkarırsa
   Veya bu provakatörler camideki namazı cem evinden, cem evindeki toplantıyı camiden bozmaya çalışıp istenen çatışma ortamını hazırlarsa bunun vebalini kim üstlenecek?

   Cemevinde olan herhangi olumsuzluğu cami cemaatinden bilmeyecekler mi?

   İki ağacı bahane edip ortalığı yıkanların bu provokasyonlar sayesinde neler yapmaya kalkışacağını hiç mi düşünmüyorsunuz?

   Geçtiğimiz günlerde “alevilere ölüm” diyerek kapıların provakatorler tarafından işaretlendiğini ne çabuk unuttunuz.

   Aynısının ve daha kötülerinin cami ve cemevinde karşılıklı yapılmayacağını kim taahhüt edebilir?

   Evet bu projeler aslında birleştiricilik için değil zamanı gelince çatışma ortamını hazırlamak ve  hızlandırmak için yapılıyor.

   Şunun altını çok net bir şekilde çizebiliriz:  Amerika’dan gelen hiçbir projeden hayır gelmez… Dinler Arası diyalog safsatasında olduğu gibi.

   Ve bu projelerin gerçekleştirilme hızına da dikkat çekmek istiyoruz. Dün tavsiye olan proje nedense hemen hayata geçti. Çooook önceden planlanmış gibi bir hava var.

   Sanki ortadoğuda bir çok şeyin ardındnan sıra Türkiye’ye geliyor ve hızla alt yapı hazırlanmaya çalışılıyor… Dinler arası ditalog safsatasında olduğu gibi buna da hoşgörü kılıfı geçiriyorlar.

   Mesela TRT her muharrem ayında aleviliği ayrı bir dinmiş gibi gösterip duruyor.

   Aslında devlet kendi ayağina kurşun sıkıyor. Çünkü bütün bu programlar esasen toplumu ayriştırıyor…

   Eğer anlatılacaksa İslam dini anlatılır. Ordan isteyen istediğini alır. “sunniler böyle ibadet ediyor” “aleviler şöyle ibadet ediyor” derseniz asıl bölüşturmeyi siz yapıyorsunuz demektir.

   Madem alevilik İslamın içinde olan bir mezheptir, Rabbimiz kitabımız ve Peygamberimiz birdir o halde sunnilikten-alevilikten degil İslam’dan bahsedilsin. Bütünlük ancak böyle sağlanabilir…

   Biz uyarıyoruz… Uyarılarımızda da çoğu zaman haklı çıkıyoruz… O yüzden özellikle devlet ricaline bu konuda dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz… 

www.ihvanlar.net

PAYLAŞ